{1 - 24} GriGri
{25 - 49} VerdeVerde
{50 - 499} AlbastruAlbastru
{500 - 4999} PortocaliuPortocaliu
{5000 - 24999} RosuRosu
{25000+} NegruNegru

Te rog confirma ca doresti sa raportezi asta pentru a fi verificat de un administrator.


Biciclete pe casa scării și altele…

Întreb și eu pentru un prieten…
Deși e spațiu considerat proprietate privată, fiind vorba de casa scării dintr-un imobil de locuințe, sau condominiu, cum este definit în Legea 196/2018 și nu ține de primăria Municipiului sau de vreo altă autoritate publică, ci mai degrabă de asociația de proprietari, pe acest spațiu este permisă lăsarea, sau mai bine zis abandonarea bicicletelor sau a diferitelor obiecte ce nu mai sunt de folos, de prin apartamente? La nivel de asociație s-a propus și s-a adoptat de către adunarea generală un regulament al condominiului, unde este precizat faptul că nu este permisă lăsarea sau depozitarea diferitelor obiecte, printre care și bicicletele, pe casa scării. Asociația a pus în vedere celor ce au procedat așa, prin afișare la loc vizibil, că nu este permisă lăsarea obiectelor de mobilier, a electrocasnicelor sau a bicicletelor, trotinetelor, cărucioarelor pentru copii sau alte mijloace de transport, pe casa scării sau pe holurile blocurilor, dar afișele au fost ignorate, chiar rupte, probabil de către cei vizați. Din nefericire, tot în acel regulament adoptat, scrie clar că asociația nu este „agent constatator”, așa că nu are posibilitatea să ia nicio măsură în astfel de situații. Și dacă avea, ce măsuri putea să ia? A nu se înțelege că proprietarii au ceva cu cei care vor să facă mișcare pe bicicletă, mai ales că și dumneavoastră, ca primar ați sprijinit și continuați să o faceți permanent, deplasările cu bicicleta prin oraș. Dar în situația de față, bicicletele sunt practic abandonate, legate de țevile de pe casa scării, fiind pline de praf și cu cauciucurile dezumflate, zăcând acolo din vară, fără să fi fost folosite. Pe lângă aceste biciclete, se mai află și un frigider, depus mai recent, fără nici cea mai mică intenție din partea proprietarului de a-l ridica de acolo.
Toate aceste nereguli pot fi găsite la scara A, a blocului 16 de pe Aleea Zorilor, bicicletele, două la număr, dispuse pe spațiul dintre etajul I și etajul II și pe spațiul dintre etajul II și etajul III, aparținând celor de la apartamentul 11, despre a căror soartă nu se știe prea multe, aceștia, aflați într-un număr aproape necunoscut de persoane, locuind cu chirie în acel apartament și profitând de nepăsarea sau bunăvoința celorlalți proprietari, au impresia că au închiriat și partea comună a scării de bloc, ei umplând în trecut și uscătorul scării cu diverse lucruri și obiecte. Frigiderul aparține celui ce locuiește la apartamentul 5, tot de pe acea scară de bloc, nu mai poate fi folosit, iar deținătorul nu are nici cea mai mică intenție să îl ridice și să în ducă undeva unde se colectează astfel de aparate electrocasnice, scoase din uz.
Astfel că se pune întrebarea, dacă primăria poate veni în sprijinul celorlalți proprietari în această situație, întrucât reprezentanții asociației, deși au constatat la rândul lor aceste încălcări ale regulamentului condominiului adoptat, se pare că nu au niciun temei legal pentru a lua măsuri împotriva celor ce se fac vinovați de astfel de fapte. În numele proprietarilor afectați, vă mulțumim anticipat!Confirma ca nu vrei alerte prin email pentru sesizarea ta.


Nota autor:
În după-amiaza zilei de 13.02, proprietarii din scara A au constatat dispariția celor două biciclete. Coincidență sau nu, poate că cei vizați au citit sesizarea, sau le-o fi spus cineva, important e că problema a fost rezolvată, dar numai pe jumătate, căci frigiderul e bine-mersi, tot acolo, adică pe casa scării. Așa că rugămintea rămâne valabilă!

Nici un raspuns

Doar Primarul poate raspunde acestei sesizari.

Membru existent, Autentificare
Nu esti membru inca? Inregistrare

BUZĂU – FAPTE ȘI CIFRE

5 iunie 2016 – 5 iunie 2020

Primarul Municipiului Buzău Constantin Toma

BUZĂU - FAPTE ȘI CIFRE,5 iunie 2016 - 5 iunie 2020Constantin Toma, Primarul Municipiului Buzău

Publicată de Constantin Toma pe Joi, 4 iunie 2020

Cauta sesizari