{1 - 24} GriGri
{25 - 49} VerdeVerde
{50 - 499} AlbastruAlbastru
{500 - 4999} PortocaliuPortocaliu
{5000 - 24999} RosuRosu
{25000+} NegruNegru

Te rog confirma ca doresti sa raportezi asta pentru a fi verificat de un administrator.


Bișnițar în stația de autobuz și evaziune la greu

Bună ziua,
Ma scuzați dacă va deranjez, dar va scriu cu privire la o situație deranjantă. În imaginile atașate o sa regăsiți o dubă cu nr de înmatriculare BZ 81 ALD, aparținând a unui cetățean din acest oraș. Nu va scriam dacă Poliția Locala nu lua nici o măsură în urma sesizărilor din data de 27.03.2020 și 30.03.2020.
Așadar, aceasta dubă este mai nou o furgoneta de depozitare și comercializare cartofi și ceapă. Asta ca să numai spunem ca nu are nici un aviz de comercializare a ceastei mărfi, nu emite bon/chitanță/factura sau orice alt document pentru a face atât dovada de proveniență a mărfii sau în ceea ce privește comercializarea acestea, oare noi nu avem nevoie de banii pentru proiectele primăriei, mai pe scurt, zero venituri declarate, iar aici, nu știu cum sa va spun, dar noi ca și cetățeni responsabili și cu privire la simțul nostru civic, ar trebui sa încurajăm acest comportament? Ne este benefic cumva?
Putem oare sa menționăm și de un aviz de la Protecția Consumatorului, deoarece se vinde cartofi/ceapă, iar în mod normal, corect și igienic aceștia nu ar trebui sa își aibă spațiul de comercializare pe un trotuar, data și situația defectuoasa în care ne aflam în zilele acestea.
Pe de alta parte, legislația rutieră menționează că un autovehicul poate staționa pe trotuar numai în cazul în care rămâne spațiu de trecere pentru pietoni de cel puțin un metru. Nu avem acest spațiu din ce puteți observa și în imagini. Mai mult, se staționează direct în stația de autobuz.
Ceea ce m-a deranjat și mai tare este ca atunci când Poliția Locala a ajuns la fata locului în urma sesizării telefonice, pe data de 27.03.2020, agenții au răspuns ca are autorizare de la Primărie. În ce condiții s-a dat aceasta autorizare, ca se pare ca nu respecta absolut nimic. A doua sesizare, din data de 30.03.2020 vânzătorul ambulant nu a fost chestionat, ci tatăl meu, șofer de tir, cu precizarea ca nu a stat izolat având în vedere ca Politia Vamala i-a acordat toate aprobările de trecere și nu a fost nevoie de instituirea situației de carantină.
Va rog frumos, în situația de față, la cine sa mai apelez ca să fiu și eu sigura ce se ia o măsură?
Mulțumesc mult pentru înțelegere!
O zi frumoasă!Confirma ca nu vrei alerte prin email pentru sesizarea ta.


2 Raspunsuri

Am dat sesizarea spre verificare si masuri.
Va multumesc !

Confirma ca doresti sa alegi acest raspuns ca fiind "Cel mai bun raspuns" la sesizarea ta.


In perioada 28.03-02.04.2020 comerciantului i s-au aplicat un numar de 4 sanctiuni in conformitate cu prevederile OM 3/2020 si 4 sanctiuni in conformitate cu prevederile HCL 326/2017. Ii place sa primeasca amenzi! Deocamdata ii dam amenzi in continuare!
Va multumesc!

Confirma ca doresti sa alegi acest raspuns ca fiind "Cel mai bun raspuns" la sesizarea ta.


Doar Primarul poate raspunde acestei sesizari.

Membru existent, Autentificare
Nu esti membru inca? Inregistrare