{1 - 24} GriGri
{25 - 49} VerdeVerde
{50 - 499} AlbastruAlbastru
{500 - 4999} PortocaliuPortocaliu
{5000 - 24999} RosuRosu
{25000+} NegruNegru

Te rog confirma ca doresti sa raportezi asta pentru a fi verificat de un administrator.


Crâng – parc și pădure

Bună seara,
Vă scriu cu mare dezamăgire. Ieri, după aproape o lună de zile am ieșit din casă în Parcul Crâng. Am rămas șocată câți arbori au fost tăiați din nou! În postări tot vorbiți despre protejarea naturii, însă în fapt persoanele din subordine care se ocupă de aprobarea acestor lucrări cred că la asta se gândesc ultima dată. Vă înțeleg când spuneți că tăiați pe cei care reprezintă un pericol și sunt perfect de acord, însă îmi vine greu să cred că tot ce s-a tăiat asta reprezentau. Înainte de campaniile tăierilor masive, nu v-am auzit promovând campanii de tratare, de regenerare… În puținele cioturi rămase în urma celor multe tăieri se putea observa trunchiul sănătos al multor copaci (o să primesc răspunsul că erau uscați). Ce tehnici de determinare a unui copac alterat ați folosit? Și aici mă refer inclusiv la tomografele special concepute pentru a determina starea de sănătatea a unui copac și cea mai bună metodă de tratament. Vorbim totuși de un parc, într-o pădure… Puținele păduri rămase din foștii codrii ai Vlăsiei. Tocmai asta este frumusețea parcului Crâng, că este înconjurat de o pădure! Și este special pentru asta. Nu boxele cu muzică de pe alea principală sunt necesare când ieși la plimbare în acest parc, ci posibilitatea observării căprioarelor pe cele două alei care traversează pădurea. Sper din tot sufletul să nu preluați pădurea Crâng pentru a tăia după cum ați declarat circa 60% și de a extinde parcul în pădure. În tot acest timp de ce nu ați început acțiuni împotriva Romsilva pentru a întreține în mod corespunzător această pădure (de patrimoniu dpmdv)? Sau mai sus de Romsilva? Nu… Așteptați să o preluați și să o defrișați. Da, este o pădure veche, are multe hibe, precum majoritatea sistemelor din România! Suprafețe mai mari cu parcuri, o idee excelentă, însă nu cu sacrificiul distrugerii ecosistemului pădurii Crâng! Sunt atâtea terenuri în jurul orașului care sunt în paragină, de ce să nu facem parcuri acolo?
Când am menționat ecosistem, mă refer de la animale (căprioare, vulpi, iepuri, păsări diverse), la vegetație (stejari seculari, laleaua de crâng, brândușe etc). Este vorba de un întreg și relațiile dintre părțile care îl compun! Dacă peste acest ecosistem noi intervenim artificial și construim alei pentru promenadă, în timp se va distruge.Confirma ca nu vrei alerte prin email pentru sesizarea ta.


1 Raspuns

Va rog sa nu fiti dezamagit pentru ca s-au indepartat doar arborii uscati, iar aprobarea pentru fiecare copac in parte au dat-o cei in drept, marcand exemplar cu exemplar.
Plantam acum 775 de stejari tineri, din aceeasi specie cu stejari multiseculari ce mai exista in Crang (stejarul peduncular de tunda).
Preluarea Crangului se face pentru a salva aceasta padure si nu pentru a o distruge !
Nu se vor face insa in Crang lucrari care sa distruga ecosistemul, ci dimpotriva sa-l protejeze si sa-l reinvie acolo unde a disparut.
Va multumesc pentru intelegere !

Confirma ca doresti sa alegi acest raspuns ca fiind "Cel mai bun raspuns" la sesizarea ta.


Doar Primarul poate raspunde acestei sesizari.

Membru existent, Autentificare
Nu esti membru inca? Inregistrare

Cauta sesizari

Raspunsuri recente