{1 - 24} GriGri
{25 - 49} VerdeVerde
{50 - 499} AlbastruAlbastru
{500 - 4999} PortocaliuPortocaliu
{5000 - 24999} RosuRosu
{25000+} NegruNegru

Te rog confirma ca doresti sa raportezi asta pentru a fi verificat de un administrator.


Din nou despre tinuta politistilor locali

In data de 13 august am postat o sesizare despre tinuta politistilor locali, domnul primar spunand ca se vor face verificari. A studiat vreun sef de la aceasta Politie Locala anexele legii 155 din 2010 si a verificat daca se respecta in ograda dumnealui? Cat mai dureaza verificarile astea, ca politistii locali se imbraca in continuare cu uniforme de politie, creand confuzie in mod deliberat?
In ce lege e prevazut compartimentul asta de Disciplina Rutiera Locala? Impuneti respectarea legii in litera si spiritul ei sau ii lasati in continuare sa isi faca de cap cu abuzurile?
In imaginea de mai jos, unul are tinuta corecta, celalalt e furata de la politia nationala. Ghiciti care?
Multumesc!Confirma ca nu vrei alerte prin email pentru sesizarea ta.


Nota autor:
De fapt, reglementarea tinutei se gaseste in HG 1332 din 2010.

1 Raspuns

Legea 155/2010 a politiei locale nu contine anexe.
Articolele din care se compune uniforma politistilor locali si a personalului contractual cu atributii in domeniul pazei bunurilor si a obiectivelor de interes local sunt in conformitate cu prevederile Hotararii nr.1332 din 23 septembrie 2010 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare si functionare a politiei locale, Anexa 2, astfel :
Pantalonul, in varianta vara-iarna se confectioneaza din stofa/tergal, fiind de culoare neagra, cu vipusca de culoare gri inclusa in cusatura;
Camasa se confectioneaza din tesatura tip bumbac (poplin sau tercot) de culoare bleu; maneca este scurta sau lunga.
Ecusonul pentru maneca se confectioneaza din material textil, pe fond de culoare bleu, avand in partea superioara inscriptia „POLITIA LOCALA”, sub care este trecut numele localitatii, la mijloc stema Romaniei, incadrata cu un rand de lauri, iar in partea inferioara se scrie „ROMANIA”. Se poarta pe bratul stang.
Epoletii sunt confectionati din material textil, de culoare neagra, cu margine gri-argintiu, pe care sunt aplicate gradele profesionale.
In conformitate cu prevederile Legii nr.155 din 12 iulie 2010, art.1, alin.(1) Politia Locala se infiinteaza in urmatoarele domenii :
a) ordinea si linistea publica, precum si paza bunurilor;
b) circulatia pe drumurile publice;
c) disciplina in constructii si afisajul stradal;
d) protectia mediului;
e) activitatea comerciala;
f) evidenta persoanelor;
g) alte domenii stabilite prin lege.
Achizitia tinutei politistilor locali s-a realizat conform legislatiei in vigoare de catre Serviciul Achizitii Publice din cadrul Primariei Municipiului Buzau, prin sistemul electronic de achizitii publice – SEAP.
Va multumesc !

Confirma ca doresti sa alegi acest raspuns ca fiind "Cel mai bun raspuns" la sesizarea ta.


Doar Primarul poate raspunde acestei sesizari.

Membru existent, Autentificare
Nu esti membru inca? Inregistrare