Buna ziua, Andreea Clonț sunt și locuiesc pe str. Spiru Haret bloc 4A la parter; am aflat ca aleea pietonala dintre blocul meu 4A și cel de alături (nu rețin numărul blocului respectiv) va fi amenajată ca alee acces auto către parcarea din spatele blocurilor dinspre strada Spiru Haret (aleea pietonala la care mă refer este în dreptul sediului Companiei de Apa Buzău). Pe aceasta cale va transmit nemulțumirea noastră în ceea ce privește acest proiect deoarece respectiva modificare a aleii pietonale în alee acces auto către parcare are un impact negativ asupra calității vieții celor care locuiesc la parterul blocurilor ( din cauza traficului foarte aproape de ferestrele locuințelor de la parter – noxe și zgomot) și consider ca – nu în ultimul rând – ne afectează și dreptul la intimitate. Parcarea respectiva este foarte aglomerata, nu doar datorită numărului mare de autoturisme ale rezidenților ci și din cauza celor care vin la Jabbar și parchează în parcarea dintre blocuri plus cei care lucrează la Compania de Apa); ce vreau sa subliniez este faptul ca – în cazul în care acest proiect se va materializa – va fi un trafic destul de intens pe acea alee, fapt deranjant, după cum am precizat deja. Consider ca proiectele de acest gen ar trebui dezbătute și cu locuitorii din zona respectiva – și acum mă refer în general – nu sa se ia decizii fără consultarea rezidenților. Va mulțumesc și aștept un feedback la aceasta sesizare. Cu bine, Andreea Clonț ([email protected])
Acest website folosește cookies pentru a îți oferi cea mai bună experiență de naviggare. Informațiile legate de cookies sunt stocate în browser-ul tău și îndeplinesc funcții precum recunoașterea ta atunci cțnd revii pe site-ul nostru și ajutarea echipei noastre pentru a înțelege ce secțiuni din website îți par cele mai interesante sau utile.
De când au treabă asociațiile de proprietari cu amenajarea domeniului public? Numai la noi în oraș se întâmplă așa ceva! Adică unii, cu oarece inițiative edilitar-administrative, se duc la onor funcționarii primăriei (de diverse ranguri sau funcțiuni) și cei de acolo, mai în necunoștință de cauză decât primii, îi trimit la Asociațiile de proprietari, să facă ăia de acolo, recte președintele, care nu prea știe cu se se „mănâncă astea” și administratorul, mai nepregătit decât primul, înscrisuri către instituție, să fie ceva oficial. Păi, de când stimați domni, are treabă Asociația de Proprietari cu domeniul public? Legea 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea și administrarea condominiului, așa cum reiese și din titulatura acesteia, precizează foarte clar că Asociația de proprietari, în general, se ocupă cu managementul interior al imobilelor și cam atât. Ceea ce se întâmplă în exteriorul acestora, este strict treaba administratorului domeniului public, adică a primăriei și atât. În locul reprezentanților primăriei, le răspundeam celor de la asociație, că treaba lor este să se ocupe de reparațiile curente ale instalațiilor comune, de efectuarea curățeniei pe casa scării, de achitarea facturilor către furnizorii de utilități și achitarea la timp a cotelor de întreținere de către proprietari și cam atât. cine vrea nu știm ce alei pe domeniul public sau alte amenajări de interes public, să se adreseze direct edililor, în calitate de contribuabil, sau să ia legătura cu consilierii locali aleși, pentru a le susține interesele. În rest, Asociația respectivă și-o fi rezolvat oare toate problemele ce țin de „bucătăria internă” a acesteia? Aici o mare parte din vină o poartă și proprietarii, care prin indiferența lor, permit tuturor diletanților să acceadă la astfel de funcții, în Asociația de Proprietari, deturnând-o de la scopul inițial pentru care a fost constituită aceasta.
niros