Concert Maria Răducanu & Krister Jonsson (Suedia)

MARIA RĂDUCANU TRIO

Maria RĂDUCANU (România) – voce
Krister JONSSON (Suedia) – ghitară
Michael GRIENER (Germania) – baterie

„Posedînd una dintre cele mai distincte voci din lume, MARIA RĂDUCANU întrepătrunde doina românească cu fado, Rembetiko, blues și improvizații, creînd o muzică pură, profund emoționantă și care-ți merge direct la inimă.” (John Zorn – Tzadik)

Unul dintre cei mai apreciați și solicitați muzicieni scandinavi, chitaristul suedez KRISTER JONSSON este partenerul de scenă al Mariei Răducanu de mai bine de 10 ani. A avut numeroase colaborări cu importanți artiști de jazz ai lumii, între care: Miroslav Vituos, Marilyn Mazur, Jim Black, Svante Henryson, Viktoria Tolstoy etc.
„În orice combinaţie cîntă, este un fantastic ascultător şi intuieşte, este foarte atent la intenţiile celuilalt. (…) Este un solist foarte bun şi un compozitor remarcabil. (…) Krister, pe lângă virtuozitate şi complexitate muzicală, are şi această capacitate de a fi atent la cel cu care cîntă“. (Maria Răducanu)

MICHAEL GREINER, excelent baterist german, este unul dintre reprezentanții de seamă ai scenei de free improvisation și New Music din Berlin.
De asemenea, este profesor de jazz drumming la University for Music “Carl Maria v. Weber” in Dresden și istoria jazz-ului și ritm la Jazzschule Berlin. Face parte din Quartet-ul Mariei Răducanu și recent cei doi au dezvoltat un program inedit de voce/baterie.
”Unul dintre cei mai solicitați bateriști din Berlin, Michael Griener reușește să găsească echilibrul perfect între contextul muzical în care se desfășoară și stilul său personal foarte special.” (Eric Mandel)

Pret bilet: 60 lei cat I, 40 lei cat II
Informații și rezervări: 0723429264

Lasă un comentariu

Eveniment Detalii
Etichete