Cu ce vă servesc?

Avându-l ca sursă de inspirație pe dramaturgul Eugene Ionesco, Pascal Bruckner a creat o spumoasă comedie de situație – în cheie absurdă – o experiență prin care, la un moment dat, va trece fiecare dintre noi.
O clientă intră într-o cafenea, nu știe ce să comande și speră ca rezolvarea acestei dileme să vină din partea chelneriței.
Chelnerița, o foarte bună vânzătoare, reușește să-și bage clienta în pragul depresiei.
Dumnezeu se întâlnește cu amândouă, le servește cea mai simplă lecție de viață și le face nota de plată.

Căutam actrița pentru rolul lui Dumnezeu și, la o repetiție, Maia Morgenstern mi-a propus să joc eu. Am zis „da” în glumă și m-am văzut pe afiș. Rodica Mandache a încurajat inițiativa și mi-am zis:” este cea mai tare modalitate să te răzbuni pe un regizor”. Vă anunț oficial că nu intenționez să repet isprava. Sergiu Nicolaescu e doar unul. De-acum încolo voi avea grija ce răspund. Una peste alta…e binevenită aceasta joacă, cu atat mai mult cu cât am încredere totală în cele două mari actrițe. Le admir, mă fascinează și știu că nu mă vor lăsa să ies prost. Am două mari șanse: să ies foarte prost sau să am bafta începătorului. Aveți umor, da? Atunci riscați sâ vedeți cu ce vă servim. Am o singură șansă să scap! Să vi se pară atat de departe sala Gloria, încât să nu veniți. Dar n-am eu atâta noroc, din centru până acolo se fac 15 minute. Până una alta…e cu multă bucurie întâlnirea noastră și asta face totul. Chris Simion – Mercurian

Echipa proiectului:

Distribuția:

Maia Morgenstern (clientul)
Rodica Mandache (chelnerul)
Chris Simion – Mercurian (la debut, în rolul lui Dumnezeu).

Regia: Chris Simion – Mercurian
Decor: Imelda Manu
Costume: Mirela Trăistaru
Asistent costume: Iolanda Mutu jr & Atelier Foarte frumos
Lightdesign: George Jipa
Organizator: Gabriel Popescu
Productie: Grivita 53

 

Durata: 1h40 min

Biletele se găsesc la casa de bilete a sălii de spectacol
Casa de bilete: 0799.77.11.99
Preț bilet 70 lei

Lasă un comentariu

Eveniment Detalii
Etichete