Top T – Bluzău: blues și rock în același loc

Festivalul “top t –bluzău: blues și rock în același loc”  va avea loc în perioada 23-25 noiembrie 2018 la Cafeneaua Artiștilor Buzău.
Top T este cel mai vechi festival de muzică rock din România având 30 de ediții între anii 1983 și 2017. De-a lungul anilor festivalul a găzduit pe scenă cei mai importanți artiști români de gen și a constituit o rampă de lansare pentru multe nume devenite importante ale muzicii rock din România. În același timp, Top T a oferit spațiu pentru formații din Bulgaria, Ungaria, Austria, Grecia, Polonia, Franța, SUA, Suedia.
Top T a fost în 1996 primul festival de rock din România înregistrat live pe casetă audio, a fost primul festival rock transmis integral la televiziune în anii ’90 la Storm TV și la TVR 2, apoi în anii 2000 a fost transmis integral online în timp real. În 2017 Top T devine primul festival de gen căruia i se dedica o carte, lansată în aprilie în Buzău și București. Anul 2017 a adus și transpunerea digitală a edițiilor din 1989 și începând cu 1994, distribuirea filmărilor pe Youtube aducând zeci de mii de vizualizări și o revigorare a imaginii festivalului.
Ediția din anul 2017, cea de-a 30-a, a avut loc în perioada 15-16 septembrie și a reușit să aducă pe scenă o serie de nume care au scris istoria rezistenței Top T: TAINE, TROOPER, DIRTY SHIRT, CELELALTE CUVINTE, alături de două trupe laureate in anii ’80 – SURVOLAJ și TRANS-EXPRES, și de cinci formații tinere și în ascensiune selectate de organizatori: AM FOST LA MUNTE ȘI MI-A PLȘCUT, E-AN-NA, WHITE WALLS, BLACKSHEEP, HTETHTHEMETH.
Inițiat în 1995 de un grup de inimoși iubitori de muzică din Buzău împreună cu omul de cultură Florian Pittiș, festivalul Bluzău a fost un reper în elita manifestărilor de gen care promovează valorile autentice, creațiile originale și prestațiile „live”.
Prin caracterul său cosmopolit și internațional, Bluzău a găzduit în cele 21 de ediții artiști și formații de frunte din România, dar și nume din Republica Moldova, Franța, Germania, Canada, Statele Unite ale Americii, Serbia, Israel, Bulgaria, Ungaria.
În 2018 cele două festivaluri se reunesc sub același acoperiș timp de 3 zile oferind publicului nume în premieră la festival sau care nu au mai evoluat de mai bine de 12 ani pe cele două scene.
Astfel, NORUNEGRU, COMA, ROBIN & THE BACKSTABBERS, UNTOLD FAITH, DUSTY RIDE, CROSSING ETERNITY, ADI BĂRAR BAND vor fi pentru prima oară în festivalurile noastre, în timp ce QUO VADIS, M.S. și TIMPURI NOI revin dupa mai bine de 12 ani. O surpiză placută este renașterea trupei buzoiene FOCURI VII care a evoluat la Top T în anii’ 80.

✌️S-au pus în vânzare biletele și abonamentele în format fizic în Buzău la Libraria Faust din Piața Daciei (lângă Palatul Comunal)!

⚠️Important! Având în vedere că numărul de bilete este limitat din cauza măsurilor de siguranță, vă rugăm să aveți în vedere că biletele vor fi eliberate pentru fiecare zi în parte, deci aveți grijă ce comandați și verificați cu atenție!

💰Prețul este același ca la cele electronice: 30 lei / zi, respectiv 70 lei / abonament pe 3 zile.

Posesorii abonamentelor vor primi brățară la intrare, așadar abonamentele nu sunt transmisibile!

💳Rămân în continuare la vânzare și biletele și abonamentele pe https://ambilet.ro/…/top-t-bluzau-2018-blues-si-rock-in-ac…/.

Lasă un comentariu

Eveniment Detalii
Etichete