Vestul singuratic

Adrenalitera și Teatrul Nottara vă invită luni, 1 aprilie, ora 19:30, la Sala Consiliului Județean, Buzău la un spectacol excepțional:

VESTUL SINGURATIC de Martin McDonagh – cu siguranță unul din cele mai apreciate spectacole din ultimii ani, atât de critici cât și de iubitorii de teatru

Distribuția:
FLORIN PIERSIC jr.
VLAD ZAMFIRESCU
ANDI VASLUIANU
IOANA CALOTĂ

Regia: Cristi Juncu

Ce se întâmplă când un regizor extrem de talentat se întâlneşte cu patru actori pur-sânge, o scenografă inventivă şi un autor care observă fiecare detaliu al condiţiei umane? Se naşte un spectacol remarcabil: VESTUL SINGURATIC, jucat pe scena teatrului Nottara, o comedie cu totul ieșită din comun.

Nimic nu poate fi mai ofertant pentru un teatru şi pentru publicul său decât un text modern, despre lucruri care neliniştesc, scris într-un ritm alert, fără ocolişuri şi inhibiţii inutile. Întotdeauna relaţiile interumane dintr-o comunitate, fie ea din Irlanda sau de oriunde, ne spun mai mult despre fiinţa umană decât zeci de tratate de psihanaliză. Aşa că sunteţi invitaţi să intraţi în lumea plină de violenţă, de umor negru, dar şi de neaşteptată compasiune, a fraţilor Connor, a părintelui Welsh şi a frumoasei Girleen Kelleher.

“Vestul singuratic este un complot împotriva spectatorului, care, cât stă în sală, nu are de ales decât să crape de râs. Ba şi când pleacă acasă, bietul spectator merge hlizind ca un oligofren.
Vestul singuratic este o poveste atipică spusă într-un limbaj acid, dur, despre natura umană cu cele mai ascunse colţuri ale sale de urât în diverse forme, despre dezumanizare, despre o viaţă fără reguli care se întâmplă într-un colţ uitat de lume. Dar pentru că existenţa în dualitate este o caracteristică a lumii şi a oamenilor, undeva pe bucata asta de pământ uitată, îşi fac loc, timid, iubirea, încrederea în oameni, speranţa, iertarea.” (Ileana Andrei)

Nu cred să existe spectacol în care violența, cinismul, sălbăticia de suprafață să nu intre mai puternic în contrast cu sensibilitea, iubirea și umanitatea personajelor. Dacă ar fi să dau o definiție a teatrului, aș spune simplu: VESTUL SINGURATIC”

Autorul textului a primit în 2018 mai multe premii pentru pelicula pe care a scris-o şi regizat-o, Trei panouri publicitare lângă Ebbing, Missouri: Globul de Aur pentru cel mai bun film şi cel mai bun scenario, Premiile BAFTA pentru cel mai bun film, pentru scenariu original şi pentru film britanic remarcabil.

Ghidată de Martin McDonagh ca regizor, actriţa Frances McDormand a câştigat Oscarul pentru ea mai bună actriţă în rol principal, iar Sam Rockwell, pentru Cel mai bun actor în rol secundar.

În 2017, acelaşi film a primit Premiul Osella de Aur pentru cel mai bun scenariu, la Festivalul de la Veneţia.

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 14 ani.

Pret bilet 100 lei cat I, 80 lei cat II
Bilete si rezervari: 0723.429.264

Lasă un comentariu

Eveniment Detalii
Etichete