Ziua Culturii Naționale la Muzeul Județean Buzău

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Muzeul vernisează patru expoziții de amploare:
– ora 10.40 – expoziția ”Descoperiri arheologice recente pe teritoriul județului Buzău”, în cadrul căreia vor fi prezentate în premieră pentru publicul larg spada din epoca bronzului târziu descoperită pe teritoriul mun. Buzău, statueta Precucuteni descoperită la Lipia, inventarul funerar al unui mormânt din epoca bronzului cercetat la Cârlomănești-La Arman, un vârf de lance atribuit populației dacice de la Pietroasa Mică – Gruiu Dării, precum și alte obiecte de interes arheologic;
ora 11.10 – trei expoziții de bază în cadrul colecției de artă a Muzeului Județean Buzău:
Expoziția ”Margareta Sterian” reunește unele dintre lucrările renumitei artiste, expuse într-o manieră modernă și un ambient muzical ce oferă publicului vizitator o experiență multisenzorială unică. Lucrările Margaretei Sterian au fost date discipolului său, pictorul Mircea Barzuca, care le-a donat Muzeului Județean Buzău în anul 2010.
Expoziția ”Brăduț Covaliu” unde, alături de instrumentar de lucru, se regăsesc pe simeze unele dintre lucrările definitorii pentru opera artistului, în special portrete feminine.
Expoziția ”Simbol și semn”, parte integrantă a celei mai mari colecții de tapiserie românească din țară, deținută de către muzeul nostru, vine să completeze ceea ce publicul a putut admira până în prezent.

De asemenea, începând cu ora 10:00 va fi lansată Oferta culturală, educativă și științifică a muzeului pentru anul 2019, în cadrul unei conferințe de presă.

Lasă un comentariu

Eveniment Detalii
Etichete