{1 - 24} GriGri
{25 - 49} VerdeVerde
{50 - 499} AlbastruAlbastru
{500 - 4999} PortocaliuPortocaliu
{5000 - 24999} RosuRosu
{25000+} NegruNegru

Te rog confirma ca doresti sa raportezi asta pentru a fi verificat de un administrator.


impozit pe utilitati

Domnule Primar,
Ma numesc Ganea Elisabeta si am urmatoarea problema.Sunt proprietarul casei unde domiciliez, dobandita in urma succesiunii cu certificat de mostenitor de mai multi ani. Saptamana trecuta am primit vizita a doua persoane de la Directia Finate Publice locala, care m-au intrebat daca am trecute utilitatile la impozitul casei.Este vorba de Compania de Apa si Engie, institutii cu care deja am contract.

Cand m-am prezentat la Primarie, am primit o amenda si un process verbal de constatare a contraventiei , ca NU AM DECLARAT IMOBILELE SITUATE LA ADRESA DE DOMICILIU ( CU UTILITATI). Dar eu am platit deja din 3 ianuarie 2018, impozitul casei+teren . Intotdeauna eu am fost cu plata la zi cu impozitul casei+teren, prezint chitante.
Mi s-a comunicat ca mi se recalculeaza impozitul casei cu utilitatile pe ultimii 5 ani,iar din ianuarie 2019, imi va creste impozitul pentru ca am utilitati.

Nelamurirea mea este in legatura cu cresterea impozitului in functie de utilitati.

Cu deosebit respect,astept raspunsul d-voastra!Confirma ca nu vrei alerte prin email pentru sesizarea ta.


1 Raspuns

Va informam ca determinarea valorii impozabile a cladirilor se stabileste in conformitate cu Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, pe baza unor criterii si valori prevazute de art.457 alin.2 si are in vedere dotarea cumulativa a cladirii la toate cele patru tipuri de instalatii (apa, electricitate, incalzire si canalizare). Conform H.G. nr.1/06.01.2016, pct.30, mentiunea cu privire la existenta sau inexistenta instalatiilor se face prin declaratia contribuabilului.
In situatia in care pe parcursul anului fiscal o cladire face obiectul unor modificari privind suprafata construita sau din punct de vedere al instalatiilor, contribuabilul are obligatia depunerii in termenul legal a unei noi declaratii fiscale in vederea inregistrarii modificarilor.
Astfel, recalcularea impozitului la imobilul sus mentionat s-a facut in baza declaratiei rectificative nr.80277/29.10.2018 conform careia s-au inregistrat diferente la suprafata construita a cladirii de la 90 m.p., fara instalatii, la 120,74 m.p. si instalatii.
Conform art.110, alin.1 din Legea 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, „dreptul organului fiscal de a stabili creante fiscale se prescrie in termen de 5 ani, cu exceptia cazului in care legea dispune altfel”, iar majorarile de intarziere sunt stabilite conform art.183, alin.2 din Legea 207/2015 privind Codul de procedura fiscala.

Confirma ca doresti sa alegi acest raspuns ca fiind "Cel mai bun raspuns" la sesizarea ta.


Doar Primarul poate raspunde acestei sesizari.

Membru existent, Autentificare
Nu esti membru inca? Inregistrare

 

Gânduri pentru Noul An!

Gânduri pentru Noul An!

Publicată de Constantin Toma pe Luni, 14 ianuarie 2019

Raport 2 ani de mandat Primar Buzau

Cauta

Raspunsuri recente