{1 - 24} GriGri
{25 - 49} VerdeVerde
{50 - 499} AlbastruAlbastru
{500 - 4999} PortocaliuPortocaliu
{5000 - 24999} RosuRosu
{25000+} NegruNegru

Te rog confirma ca doresti sa raportezi asta pentru a fi verificat de un administrator.


Mi-ati ramas dator cu un raspuns din 16 mai ,domnule primar!

Redau continutul:
Nu scrie nicăieri ca trebuie subvenționată apa meteorică,d-le primar!
,,De acord cu dumneavoastra, dar suma ar trebui sa fie platita de Primaria Buzau ca subventie si nu sunt bani suficienti pentru moment”!Nu -i nicăieri prevazut acest lucru ,decât dacă vreți să le dați o sinecură!Mai ales că sunteti acționar principal!Haideți, dom primar ,o dăm după cireș?
Era in urma altei interpelari ca se poate renunta la facturarea apei meteorice cf OUG 114 si la faptul ca la Craiova s-a putut prin HCLM!
Astept totusi un raspuns pt ca nu vreau sa cred ca sponsorizez din banii mei ,noul sediu somptuos de la vechiul hotel ,,Crang”‘!Confirma ca nu vrei alerte prin email pentru sesizarea ta.


1 Raspuns

In octombrie 2018, conform modificarii Legii nr.51, care prevedea facturarea apei meteorice tuturor categoriilor de utilizatori pe principiul “poluatorul plateste”, toti operatorii de apa si canalizare din tara au introdus apa meteo pentru abonatii casnici. In ianuarie 2019, dupa intrarea in vigoare a O.U.G. nr.114, care abroga aceasta prevedere legislativa, au scos apa meteo pentru abonatii casnici.
In momentul de fata, operatorii care nu factureaza apa meteo abonatilor casnici isi recupereaza in intregime costurile cu canalizarea-epurarea, inclusiv a apei meteo facturand doar agentilor economici si institutiilor publice cu un coeficient de scurgere de 0,9 sau chiar 1 pentru suprafete construite si 0,12 pana la 0,3 pentru suprafete neconstruite. Asadar, iau in calcul toata suprafata, nu doar cea betonata. Isi recupereaza probabil costurile cu transportul si epurarea din coeficientii pe care ii aplica agentilor economici.
La Buzau Regulamentul privind calculul coeficientului de scurgere a determinat o valoare medie de 0,7 care se aplica doar suprafetelor construite si nu intregii suprafete, asa cum practica in mod incorect unii operatori de apa si canalizare din tara.
Va multumesc !

Confirma ca doresti sa alegi acest raspuns ca fiind "Cel mai bun raspuns" la sesizarea ta.


Doar Primarul poate raspunde acestei sesizari.

Membru existent, Autentificare
Nu esti membru inca? Inregistrare