{1 - 24} GriGri
{25 - 49} VerdeVerde
{50 - 499} AlbastruAlbastru
{500 - 4999} PortocaliuPortocaliu
{5000 - 24999} RosuRosu
{25000+} NegruNegru

Te rog confirma ca doresti sa raportezi asta pentru a fi verificat de un administrator.


Propunere

Stimate domnule primar,
Am urmărit cu atenție și viu interes ultimele evenimente din urbea noastră, în special cele legate de Parcul Crâng. Consider extrem de ilegală sentința Judecătoriei Buzău, care suspendă HCL-ul ce interzice accesul autovehiculelor pe cele două alei și mă declar neplăcut surprins să constat că sunt destui indivizi, rupți de realitate, care au aclamat această hotărâre, ei fiind de acord cu accesul auto în parc, fără să țină de seama de consecințele acestui fapt, asupra celorlalți amatori de plimbări pe aleile Crângului, ”la picior” sau pe ”două roți”
Vin cu o propunere prin care consider că s-ar putea ”împăca și capra și varza” și anume aceea de a se crea drumuri alternative care să fie folosite exclusiv de automobiliști sau de ceilalți amatori de plimbări în parc, respectiv, pietonii sau bicicliștii (ori cei cu role, trotinete, etc.).
Există deja, cel puțin pe Google Maps și bănuiesc că ar trebui să corespundă realității, un drum, de fapt o cărare mai lată. care pornește din dreptul unității militare de parașutiști și ajunge în aproprierea Castelului de Apă, așa cum îl știu buzoienii. Nu știu cât de costisitoare ar putea fi investiția, dar mă gândesc că s-ar putea amenaja acest drum pentru circulația auto și prelungit după Castelul de Apă, paralel cu aleea din stânga Heleșteului, până în parcarea de la Conacul Trandafirilor. Eventual îngrădit pe margini, pentru protecția animalelor, cu stâlpi de iluminat și ”dâmburi” pentru reducerea vitezei. Ar fi util și mașinilor și utilajelor de tot felul ce deservesc sau intervin la Castelul de Apă. Alt drum care ar putea fi creat, ar putea porni din parcarea Stadionului de Atletism, paralel cu cel vechi, tocmai redeschis traficului auto, dar care la un moment dat o va ”tăia” prin pădure, drept până în parcarea de la Conacu Trandafirilor. Nu cred că sunt necesare defrișări masive și, probabil, până la urmă toată lumea ar putea fi mulțumită, fără să se calce pe bombeuri unii cu alții.



Confirma ca nu vrei alerte prin email pentru sesizarea ta.


1 Raspuns

Va multumesc pentru sustinere. Acele drumuri din interiorul padurii sunt proprietatea Romsilva, nu fac parte din domeniul public. Dupa preluarea padurii Crang la municipalitate, vom analiza si propunerile dumneavoastra.

Confirma ca doresti sa alegi acest raspuns ca fiind "Cel mai bun raspuns" la sesizarea ta.


Doar Primarul poate raspunde acestei sesizari.

Membru existent, Autentificare
Nu esti membru inca? Inregistrare

Gânduri pentru Noul An!

Gânduri pentru Noul An!

Publicată de Constantin Toma pe Luni, 14 ianuarie 2019

Raport 2 ani de mandat Primar Buzau

Cauta

Raspunsuri recente