{1 - 24} GriGri
{25 - 49} VerdeVerde
{50 - 499} AlbastruAlbastru
{500 - 4999} PortocaliuPortocaliu
{5000 - 24999} RosuRosu
{25000+} NegruNegru

Te rog confirma ca doresti sa raportezi asta pentru a fi verificat de un administrator.


Punct de vedere

Stimate domnule primar!
Urmare a sesizării domnului sau doamnei Popescu Gica, denumită „Diatrugere structura de rezistenta bloc 16b Traian Buia”, conducerea Asociației de Proprietari P.T. 30/3 vă face cunoscute următoarele:
Probabil că este vorba de blocul 16, scara B, de pe Aleea Zorilor, nr. 4 din cartierul Nicolae Bălcescu, din cadrul Asociației de Proprietari P.T. 30/3, unde într-adevăr, cel puțin până săptămâna aceasta s-au efectuat probabil unele lucrări de reparații sau întreținere la partea individuală a apartamentelor 23, 27 și 38, judecând după zgomotele provenite din aceste apartamente care se auzeau din stradă, dar până în momentul de față la sediul asociației noastre de proprietari nu a fost depus niciun înscris care să conțină sesizări din partea celorlalți proprietari, cu privire la unele modificări aduse structurii de rezistență sau de orice altă natură. Apartamentele 23 și 38 din imobilul respectiv, într-adevăr și-au schimbat de curând proprietarii și probabil cei noi doresc să schimbe sau să îmbunătățească unele amenajări interioare. Din nefericire, este știut faptul că astfel de lucrări nu se pot face fără zgomot, dar din câte cunoaștem, nu s-au încălcat foarte mult prevederile Legii 61/1991, în ceea ce privește orele de liniște prevăzute.
Ne-am autosesizat pe această cale, ca urmare a sesizării adresate dumneavoastră și vom forma o comisie de control la nivelul asociației noastre de proprietari care în conformitate cu prevederile art. 31, alin 1. din Legea 196/2018, privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, se va deplasa la adresele celor trei apartamente susmenționate, pentru a vedea la fața locului despre ce este vorba concret. Întrucât, conform legislației în vigoare Asociația de proprietari nu este organ constatator, nu vom putea lua nicio măsură împotriva celor ce încalcă legea, dacă se va dovedi așa ceva, dar cu siguranță vă vom informa în scris despre eventualele nereguli găsite, urmând ca organele abilitate din cadrul Primăriei Municipiului Buzău să acționeze în consecință.
Menționăm încă odată că până în acest moment niciun locatar din imobilul respectiv nu s-a plâns sub nicio formă, adică nici verbal, nici în scris, asociației noastre de proprietari despre faptul că s-ar încălca prevederi legale în imobil, care ar afecta liniștea din interior sau integritatea construcției respective, iar numele petentului ne este total necunoscut. De altfel se pare că nici domnia sa nu își cunoaște prea bine adresa de domiciliu, fiind posibil să locuiască în zonă fără forme legale. Nu există pe strada al cărei nume celebru îl pocește intenționat sau din neștiință (Traian Buia sau Teiean Vuia), niciun imobil 16b, probabil se referă la blocul 16, scara B, de pe strada Traian Vuia situat după noile modificări pe Aleea Zorilor la nr. 4.
Era bine totuși, dacă înainte de a vă scrie, se adresa mai întâi asociației de proprietari și poate problema, dacă într-adevăr există, putea fi rezolvată mai repede.
Cu deosebit respect,
Președintele Asociației de Proprietari P.T. 30/3
Stanciu SorinConfirma ca nu vrei alerte prin email pentru sesizarea ta.


2 Raspunsuri

Am dat problema spre documentare Politiei Locale.

Confirma ca doresti sa alegi acest raspuns ca fiind "Cel mai bun raspuns" la sesizarea ta.


In urma verificarilor efectuate de catre politistii locali in interiorul apartamentelor mentionate in sesizari, s-au constatat lucrari de igienizare, schimbare de gresie si faianta, tamplarie-ferestre + usi, reparatii instalatii sanitare, zugraveli, etc.
Pentru lucrarile executate nu era necesara obtinerea unei Autorizatii de Construire.
Proprietarul a fost avertizat sa respecte normele de convietuire sociala.
Va multumesc !

Confirma ca doresti sa alegi acest raspuns ca fiind "Cel mai bun raspuns" la sesizarea ta.


Doar Primarul poate raspunde acestei sesizari.

Membru existent, Autentificare
Nu esti membru inca? Inregistrare