{1 - 24} GriGri
{25 - 49} VerdeVerde
{50 - 499} AlbastruAlbastru
{500 - 4999} PortocaliuPortocaliu
{5000 - 24999} RosuRosu
{25000+} NegruNegru

Te rog confirma ca doresti sa raportezi asta pentru a fi verificat de un administrator.


RECLAMATIE ABUZ POLITIA LOCALA

Buna ziua,
Azi 07.08.2020 in jurul orelor 9.45 in timp ce ma deplasam cu auto personal dinspre Maracineni catre Buzau, la intrarea in oras, in intersectia de la Aqua Max se afla un echipa de politie mixt (Politie Locala + Politie Nationala).
Mi-am continuat drumul catre complexul comercial MARA, moment in care am fost oprit cu semnale luminoase pornite, de echipajul de politie pomenit mai sus, LOGAN MCV cu Nr identificare BZ-108 (dupa cum reiese din imginile atasate), in incinta complexului.
Din autospeciala politiei a coborat un domn de la Politia Locala care s-a prezentat Matei, cu nr. insinga BUZAU 040, si ulterior o doamna de la Politia Nationala, care nu s-a prezentat.
Politistul local mi-a solicitat documente de identificare, sustinand faptul ca in momentul in care am trecut cu autoturismul pe langa dansul (in intersectia de la Aqua Max) i-as fi adresat injurii, acesta aflandu-se sensul opus de circulatie, la cca 10m distanta. Doamna politist, intrebata de mine daca a auzit aceste injurii, a afirma ca NU (am inregistrare video si audio in acest sens).
I-am comunicat D.lui politist local MATEI, ca eram intr-o convorbire telefonica privata, pe carkit-ul autoturismului, convorbire care s-a incheiat in momentul in care am fost oprit de politie. Aceasta convorbire dura dinainte ca eu sa trec pe langa echipajul de politie aflat in intersectie la Aqua Max (acest lucru poate fi probat cu operatorul de telefonie mobila si fotografii cu istoricul convorbirii-poza atasata), astfel, convorbirea telefonica initiata catre mine de nr 0768258100 a inceput la ora 9.43 si a tinut 7min si 32 sec, cand a fost intrerupta pentru ca am fost oprit de politie la orele 9.51.
Consider un ABUZ al Politiei LOCALE si NATIONALE , in speta al Domnului politist MATEI si privare de libertate si libera exprimare prin faptul ca am fost urmarit in trafic cu semnale luminoase aprinse, oprit si retinut fara motiv real , fara sa fi incalcat legea.
Astfel:
1. Conform Legii 155/2010 Capitolul V:
– ART.20, Drepturile si obligatiile politistului Local,
Punctul g) Politisul local are dreptul să legitimeze și să stabilească identitatea persoanelor care încalcă dispozițiile legale ori sunt indicii că acestea pregătesc sau au comis o faptă ilegală-NU AM COMIS NICIO FAPTA ILEGALA, SI NU MA PREGATEAM SA COMIT VREUNA; eram in autoturismul propriu si purtam o convorbire telefonica.

Art. 21. (1) În exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițistul local este obligat:
a) să respecte drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, prevăzute de Constituția României, republicată, și de Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale;
b) să respecte principiile statului de drept și să apere valorile democrației;
De asemenea avand in vedere CONSITUTIA ROMANIEI:
Art. 30 LIBERTATEA DE EXPRIMARE
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisa,
si
Art. 25 – Libera circulaţie
(1) Dreptul la liberă circulaţie, în ţară şi în străinătate, este garantat. Legea stabileşte condiţiile exercitării acestui drept.
Avand in vedere cele de mai sus, si faptul ca purtam o discutie telefonica privata in autoturismul propriu, consider ca Dl. Politist Local impreuna cu Dna. Politist National mi-au incalcat dreptul la libera exprimare intr-un spatiu privat si libera circulatie, motiv pentru care solicit cu celeritate sa luati masuri administrativ-disciplinare catre aceste persoane.
De asmenea, Dl. Politis MATEI mi-a comunicat ca imi va trimite amenda la adresa din buletin.
Avand in vedere cele de mai sus si faptul ca purtam o discutie private in autorurismul personal , astept raspunsul Dumneavoastra promt , in cel mai scurt timp.
Vom actiona pe toate caile legale pentru indreptarea acestui abuz.

Cu stima,

Mihai PREDA
M:+40737205301
E:[email protected]Confirma ca nu vrei alerte prin email pentru sesizarea ta.


1 Raspuns

S-au luat masurile legale in conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991/R.
Va multumesc !

Confirma ca doresti sa alegi acest raspuns ca fiind "Cel mai bun raspuns" la sesizarea ta.


Doar Primarul poate raspunde acestei sesizari.

Membru existent, Autentificare
Nu esti membru inca? Inregistrare

BUZĂU – FAPTE ȘI CIFRE

5 iunie 2016 – 5 iunie 2020

Primarul Municipiului Buzău Constantin Toma

BUZĂU - FAPTE ȘI CIFRE,5 iunie 2016 - 5 iunie 2020Constantin Toma, Primarul Municipiului Buzău

Publicată de Constantin Toma pe Joi, 4 iunie 2020

Cauta sesizari