{1 - 24} GriGri
{25 - 49} VerdeVerde
{50 - 499} AlbastruAlbastru
{500 - 4999} PortocaliuPortocaliu
{5000 - 24999} RosuRosu
{25000+} NegruNegru

Te rog confirma ca doresti sa raportezi asta pentru a fi verificat de un administrator.


somatie garaje Aleea Castanilor – lucruri eronate

Buna ziua,

Sunt proprietar al unuia dintre garajele de pe Aleea Castanilor. Am primit saptamana aceasta o somatie privind demolarea garajelor respective, intrucat acestea ar fi constructii provizorii iar Dosarul 350/ 26.02.2019 a fost respins de catre Tribunalul Buzau.

Doua lucruri nu sunt complet adevarate in respectiva somatie: 1. Constructiile NU SUNT PROVIZORII (pentru ca au fost incheiate procese verbale de receptive definitive, iar terenul este dat in FOLOSINTA VESNICA) (va rog din suflet sa cititi motivarea instantei judecatoresti si nu doar ce scrie sec pe portalul judecatoresc) iar 2. Dosarul a fost intr-adevar respins intrucat “actul de demolare” emis de catre Dvs, primar Constantin Toma, NU ESTE ACT ADMINISTRATIV, fara vreo putere de a fi pus in executare. Este absolut logica hotararea instantei. Cum putea sa admita instanta cererea daca aceasta a concluzionat ca documentul emis de catre Dvs nu era act administrativ?

Va atasez mai jos o parte din motivarea instantei:

1) De ce garajele NU SUNT CONSTRUCTII PROVIZORII?
…..
Instanta retine ca prin Decizia nr. 474/28.10.1971 a Consiliului Popular al mun. B____ (fila 27), Asociației de cooperare pentru construirea de locuințe proprietate personală (fila 29), constituită conform Hotărârii Consiliului de Miniștri nr. 2189/1969, i-a fost atribuit un teren în suprafață de 600 mp situat în mun. B____, limitrof Cimitirul D_______, în vederea construirii unui garaj colectiv de 40 de boxe.
Cele 40 de garaje au fost edificate în baza Autorizației pentru executare lucrări nr. xxxxx (fila 28 vol I), la încheierea lucrărilor fiind încheiate procese-verbale de recepție definitivă (ex. filele 255, 262 vol I).
Potrivit art. 8, 35 și 36 din Legea nr. 9/1968 și art. 8 din Hotărârea Consiliului de Miniștri nr. 2189/1969, terenurile pe care garajele au fost edificate au fost atribuite în folosință veșnică.
……
2) De ce a fost respins de fapt dosarul?
….
În cauză, reclamanților proprietari ai garajelor le-au fost comunicate numai niste notificări, care, în contextul legal susmenționat, nu dau naștere unor obligații care să poată fi aduse la îndeplinire în mod direct de către autoritate, în caz de neconformare. În consecință, aceste notificări nu reprezintă acte administrative în sensul dispozițiilor art. 2 lit. c din Legea nr. 554/2004, susceptibile de executare

Va rog sa incetati cu hartuirile/ intimidarile cetatenilor trimitand somatii/ notificari in care scrieti lucruri ERONATE inducand lumea in eroare, realizand panica si neliniste in randul populatiei! Cum puteti semna o asemenea somatie? La fel ma pot trezi ca imi dati somatie sa daramati si blocul.

Aveti idee cum se simt oamenii prin aceste hartuiri repetate? Acum amenintati cu amenzi de la Politia Locala?

Chiar sunt ultimul infractor ca am obtinut O MOTIVARE A UNEI HOTARARI JUDECATORESTI in care instanta a retinut ca terenul e dat in folosinta vesnica avand autorizatie de receptive definitiva?

Sunt oameni batrani in zona care se simt hartuiti si intimidati de abuz de putere, de abuz in serviciu!

Ce doriti mai mult de o motivare CLARA a unei instante judecatoresti?

Chiar nu se tine cont de justitie in Buzau???? Nu se citesc motivarile?

Dvs ati citit doar ca a fost respinsa cererea, dar ati citit si de ce? Ati citit si motivarea? Juristii au citit?

Va rog sa reconsiderati respectivele somatii prin analizarea cazului in mod corect.

Nu ne bagati in aceeasi oala cu celelalte garaje din Buzau ramase nedemolate.

Stiti foarte bine de mic copil si Dvs ca acele garaje exista de peste 50 de ani, avand fundatie ca la bloc in pamant si avand toate documentele in regula. Intr-adevar in 2016 terenul a fost dat in domeniul public printr-o HCL, dar dintr-o eroare pt ca nu se cunoastea speta! Chiar nu se poate rectifica acest aspect?

Multumesc anticipat.Confirma ca nu vrei alerte prin email pentru sesizarea ta.


1 Raspuns

Asa cum v-am informat prin somatiile/notificarile anterioare, terenul pe care este amplasat garajul dumneavoastra se afla in proprietatea publica a municipiului Buzau si urmeaza a fi reamenajat, facand obiectul unui proiect de interes public, de dezvoltare urbana, respectiv majorarea numarului locurilor de parcare de resedinta.
Din cuprinsul acordului pentru folosirea acestui teren, care si-a incetat valabilitatea la data de 31.12.2018, precum si din cererea de prelungire a acestui acord reiese ca ati avut la cunostinta de faptul ca terenul apartine domeniului public, iar constructiile pentru care ati solicitat acordul au caracter provizoriu.
Astfel, prin acest acord de teren ati luat la cunostinta, sub semnatura, de faptul ca, in situatia in care terenul respectiv va fi necesar pentru uz sau interes public, chiar inainte de expirarea termenului prevazut in acordul de folosinta al terenului, Primaria Municipiului Buzau va notifica intentia sa de denuntare unilaterala a acordului.

Confirma ca doresti sa alegi acest raspuns ca fiind "Cel mai bun raspuns" la sesizarea ta.


Doar Primarul poate raspunde acestei sesizari.

Membru existent, Autentificare
Nu esti membru inca? Inregistrare

BUZĂU – FAPTE ȘI CIFRE

5 iunie 2016 – 5 iunie 2020

Primarul Municipiului Buzău Constantin Toma

BUZĂU - FAPTE ȘI CIFRE,5 iunie 2016 - 5 iunie 2020Constantin Toma, Primarul Municipiului Buzău

Publicată de Constantin Toma pe Joi, 4 iunie 2020

Cauta sesizari

Raspunsuri recente