{1 - 24} GriGri
{25 - 49} VerdeVerde
{50 - 499} AlbastruAlbastru
{500 - 4999} PortocaliuPortocaliu
{5000 - 24999} RosuRosu
{25000+} NegruNegru

Te rog confirma ca doresti sa raportezi asta pentru a fi verificat de un administrator.


Perdea forestieră

Astăzi am primit un mail de la Asociația Creștem România Împreună,email([email protected]),am putea pune alături de cetățeni buzaului acea perdea forestiera cu puieți care ni ofera asociatia ,,sunt puieti forestieri asta înseamna ca sunt de talie mica (intre 50-100cm) ”

Mai jos aveți toate detaliile necesare .

,,Referitor la potentiala colaborare ea functioneaza la urmatorul mod:
1. identificarea locatiei de catre voi. Terenul trebuie sa fie in proprietatea statului.
2. pentru a identifica acest teren cea mai simpla metoda este de a lua legatura cu primaria pe raza careia vreti sa faceti actiunea. Sfat: cauta pe google maps, pe un radius de 20-30km de Buzau localitatile si identifica de pe site-ul ISU zonele cu probleme. Dupa asta da telefon la primariile respective. Cu siguranta cel putin una dintre ele va zice da.
3. este extrem de important ca terenul respectiv sa contina si o componenta sociala, asta insemnand ca incercam sa dam si o valoare adaugata respectivei actiuni. De exemplu, realizarea unei perdele forestiere, plantarea pe un teren degradat, alunecari de teren, etc. Terenul respectiv ar trebui sa fie de minim jumatate de hectar pentru a putea sa generam si un impact. In general aceasta suprafata de jumatate de hectar inseamna minim 2500 de puieti. Transportul puietilor este mare si atunci el se justifica de la un numar de cel putin jumatate de hectar. Cel putin… Referitor la specii, noi facem un necesar de puieti pe fondul discutiilor pe care le avem cu primariile si in functie de asta comandam primele 5 specii necesare.
Atentie: in discutiile cu primariile trebuie sa fie clar ca puietii cu care asociatia noastra sustine actiunea, sunt puieti forestieri. Asta inseamna ca sunt de talie mica (intre 50-100cm).
5. semnarea acordului de parteneriat cu primaria. In cadrul acestui acord ar fi frumos ca ei, primaria, sa poata oferi voluntarilor un sandwich sau o tocanita la ceaun (noi asa facem) si o sticla de apa
6. dupa semnarea acordului va punem la dispozitie o aplicatie unde veti putea gestiona voluntarii care se vor inscrie la actiunea voastra. Aplicatia ofera fiecarui voluntar un QR cod unic care va fi folosit la actiune. In baza scanarii acestuia vom confirma prezenta lui la respectiva actiune.
7.dupa semnarea acordului vom incepe promovare locatiei identificate de voi
8. dupa semnarea acordului vom incepe promovarea locatiei identificate de voi si catre baza de date de voluntari pe care-i avem si noi la ora actuala
9. inainte de ziua actiunii efective va trebui sa iti instalezi aplicatia noastra de mobil, aplicatie cu care in ziua actiunii vei scana QR code-urile voluntarilor ce vor participa la actiune.
10. dupa actiune, toti voluntarii carora li s-au scanat QR code-urile vor primi automat diploma de participare pe mail.

Cam asta este pe scurt. Ar fi foarte fain daca am reusi o colaborare cu voi.
Pentru alte intrebari iti stau la dispozitie,
multumesc mult,
Mihai Mihu
coordonator proiect Plantează în România”

Sper sa acceptați această oportunitate de a face o perdea forestieră cu puieți ,,gratis”.
Vă mulțumesc .

Cu stimă,Vlad.Confirma ca nu vrei alerte prin email pentru sesizarea ta.


1 Raspuns
Cel mai bun raspuns

Multumesc mult !
Putem colabora mai tarziu !
In acest moment identificam terenurile degradate. Dupa care vom pregati pentru plantare suprafete mai mari.
Discutam la timpul potrivit !

Doar Primarul poate raspunde acestei sesizari.

Membru existent, Autentificare
Nu esti membru inca? Inregistrare

Caută sesizări

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Raspunsuri recente