{1 - 24} GriGri
{25 - 49} VerdeVerde
{50 - 499} AlbastruAlbastru
{500 - 4999} PortocaliuPortocaliu
{5000 - 24999} RosuRosu
{25000+} NegruNegru

Te rog confirma ca doresti sa raportezi asta pentru a fi verificat de un administrator.


Tarla 33

Buna ziua,
Va rog sa ne explicati de ce pentru zona Frasinet aveti in PUZ-ul propus strazi cu latime de maxim 8m in conditiile in care sunt prevazute blocuri de maxim S+P+10 (https://primariabuzau.ro/wp-content/uploads/2019/07/urbanism-raspuns-notificare-02.07.2019.pdf) iar pentru Tarlaua 33 (zona cu maxim P+3) ati blocat proiectul datorita strazilor de 12m prevazute in PUZ-ul propus (care necesita cedare de teren de catre majoritatea proprietarilor).
De ce tratati diferit cele doua zone? De ce intr-o parte sunt acceptate aceste strazi de 8m (cum intra masina de pomieri cuc tot cu scara la blocul de 10 nivele?) iar in alta parte nu se poate sub 12m?
Nu cumva proiectul pentru Tarlaua 33 blocat l-ati blocat intentionat de la inceput sustinand acest aspect al strazilor de 12m stiind ca nu vor ceda terenul gratuit toti proprietarii?
Tot legat de Tarlaua 33, de ce prioritizati zona din spatele Parcului Tineretului? Cum va arata Buzaul cu o enclava in mijloc?
Va rog sa deblocati acest proiect, Tarla 33. Aveti mai multe parghii si optiuni. Nu va mai cramponati pe aceasta promisiune de cedare. Sunt aproape 400 proprietari. Nu veti reusi niciodata sa aveti din start acordul a 70-80% din ei (multi nici macar nu si-au dezbatut mostenirile, deci nu au drept legal asupra terenului). 1) Aprobati PUZ-ul conform ultimei propuneri si negociati cu fiecare in parte cedarea de teren (oferiti la schimb utilitatile sau o scutire la plata impozitului si proprietarii sigur vor ceda gratuit). Daca reusiti cu o strada sigur se va propaga in toata zona. 2) Realizati PUZ pe suprafete mai mici decupate din planul zonei (pe strazi). Discutati cu 20-30 proprietari in loc de 350-400. 3) Refaceti planul cu strazi de 8m. Daca se poate in alta parte, de ce nu este posibil si in Tarla 33? Doua benzi de 3m, sensuri unice, trotuare de 1m.
Legal sunteti acoperit in acest moment (proiectul este blocat de proprietari) dar moral nu aveti justificari. Ati propus cea mai complicata varianta si nu se vede dorinta reala de a realiza ceva.

Multumesc
Toate cele bune!Confirma ca nu vrei alerte prin email pentru sesizarea ta.


1 Raspuns

1. PUZ-ul din zona Frasinet (promovat de Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei) a fost returnat pentru completari si modificari, conform legislatiei. Deci nu a putut fi promovat in forma prezentata.
2. Zona din spatele Parcului Tineretului face parte din Strategia de Dezoltare a Municipiului Buzau si este o zona pe care sunt promovate proiecte de investitii cu finantare europeana. Se urmareste redarea/punerea in valoare a unor suprafete de teren reproductive, crearea de zone recreative, introducerea conceptului de permacultura.
3. Sunt discutii avansate cu proiectul pentru a se stabili o noua zona (mai mica) in care se va realiza PUZ, zona care sa asigure o dezvoltare unitara si in acord cu restul proiectelor din zona.
Precizam ca latimea strazilor nu este stabilita de Primarie, ci de proiectanti in baza studiilor de circulatie.
Va multumesc !

Confirma ca doresti sa alegi acest raspuns ca fiind "Cel mai bun raspuns" la sesizarea ta.


Doar Primarul poate raspunde acestei sesizari.

Membru existent, Autentificare
Nu esti membru inca? Inregistrare

BUZĂU – FAPTE ȘI CIFRE

5 iunie 2016 – 5 iunie 2020

Primarul Municipiului Buzău Constantin Toma

BUZĂU - FAPTE ȘI CIFRE,5 iunie 2016 - 5 iunie 2020Constantin Toma, Primarul Municipiului Buzău

Publicată de Constantin Toma pe Joi, 4 iunie 2020

Cauta sesizari