{1 - 24} GriGri
{25 - 49} VerdeVerde
{50 - 499} AlbastruAlbastru
{500 - 4999} PortocaliuPortocaliu
{5000 - 24999} RosuRosu
{25000+} NegruNegru

Te rog confirma ca doresti sa raportezi asta pentru a fi verificat de un administrator.


Traficul din zona de nord + Idei decongestionare

Problema traficului din zona de nord a orasului a devenit din ce in ce mai apasatoare, mai ales dupa inceperea anului scolar. In special, in zona giratoriului din dreptul Aurora Mall este principala problema, tinand cont ca prin acest giratoriu trece tot traficul generat de locuitorii din comunele de dincolo de raul Buzau, care doresc sa ajunga in oras. Sunt multe comune populate (Maracineni, Sapoca, Posta Calnau, Vadu Pasii, etc.), cred ca undeva la 50.000 de oameni in total. In plus, oricine vrea sa iasa din oras inspre nord, trebuie sa treaca prin acest giratoriu si apoi pe podul de la Maracineni, neexistant vreo alternativa. De aceea, se formeaza cozi infernale in special dimineata, la intrarea in oras. Prin urmare, va adresez mai jos 2 intrebari:

1. Care este situatia drumului propus sa faca legatura intre giratoriul de la Cart. Orizont si Sala Sporturilor? Exista vreun studiu de fezabilitate, vreun proiect? Sau a ramas doar la nivel de idee? Consider ca acest drum ar prelua o buna parte din masinile care circula in/din directia cartierelor Brosteni si Dorobanti si ar decongestiona situatia din giratoriul de la Aurora.

2. In planul dvs de reabilitare a intrarii in oras dinspre Maracineni, ati luat in calcul si realizarea unor pasarele pietonale, in locul trecerilor de pietoni din jurul giratoriului de la Aurora Mall? Ma refer la pasarele supraterane, caci necesita o investitie mult mai mica decat cele subterane. Cred ca se poate face ceva modern, pe fonduri europene, cu lifturi pentru persoane in varsta sau cu dizabilitati. Alternativ, se poate face un pasaj subteran, cu spatii comerciale, daca se pot accesa fonduri europene pentru asa ceva (tinand cont ca investitia ar fi mult mai mare decat in cazul unor pasarele supraterane). Exista asa ceva in plan? Sper ca da, caci in acest fel s-ar rezolva problema blocarii traficului din cauza trecerilor de pietoni.

Acum, vin si cu alte cateva propuneri care ar putea ajuta la ameliorarea problemei:
– Realizarea unei intrari in parcarea Penny dinspre complexul Mara, astfel incat cei care vin dinspre pod Maracineni si vor sa ajunga la Penny sau chiar la autogara, sa nu mai treaca prin giratoriu
– Asfaltarea parcarii din dreptul blocului 29A si aplicarea marcajului ca pentru o bretea de legatura, astfel incat cei care vin de pe Orizontului si vor sa mearga pe Unirii spre centru, sa o ia prin acea parcare si sa nu mai intre in giratoriu
– Refacerea marcajului si instalarea unor parapeti din beton sau macar stalpisori flexibili, pentru delimitarea benzii care face dreapta atunci cand vii dinspre centru spre Frasinet. Acum este delimitata doar printr-un marcaj, insa in giratoriu ar fi bine sa fie delimitata de un parapet sau stalpisori, astfel incat cine face dreapta sa aiba banda lui si sa nu se intersecteze cu cei care ies din giratoriu spre Frasinet.
– Ultima propunere se refera la descurajarea intrarii in oras a celor care sunt in tranzit pe directia Moldova – Bucuresti. Acestia ar trebui sa foloseasca centura ocolitoare cat mai mult, insa sunt destui care o iau prin oras, pentru ca drumul drept ii “trimite prin oras”. De exemplu, la coborarea de pe podul Maracineni, daca tii directia inainte si ratezi iesirea spre centura, intri in oras. Propun reconfigurarea iesirii de pe pod Maracineni, astfel incat directia fireasca sa fie spre centura, si doar daca vrei sa intri in oras, sa faci un viraj la stanga. Am atasat si o imagine cu modul in care ar putea fi reconfigurata iesirea de pe pod (dunga gri este bucata din drumul actual, care ar trebui dezafectata). Ceva asemanator se poate aplica si in bariera Ploiesti, pentru a incuraja utilizarea centurii.

Va multumesc pentru timpul acordat si astept cu interes raspunsurile si feedback-ul dvs!Confirma ca nu vrei alerte prin email pentru sesizarea ta.


2 Raspunsuri

Vom studia si ideile dumneavoastra !
Au fost foarte multe discutii si vizite pe teren.
Una din solutii, respectiv infiintarea Centurii de Est (se lucreaza la studiul de fezabilitate), ar putea fi una din rezolvari.
Va multumesc !

Confirma ca doresti sa alegi acest raspuns ca fiind "Cel mai bun raspuns" la sesizarea ta.


1.Acest drum nu se poate realiza deocamdata, terenul fiind in proprietatea Statiuni de Cercetari. Am inceput proiectarea pentru rute alternative, respectiv doua strazi care vor asigura legatura zonei de nord a orasului cu Centura de Est.
2.Probabil, cea mai buna solutie un pasaj suprateran! Vom cauta o solutie de accesare fonduri europene in acest sens in exercitiul financiar al UE 2020-2027.
3.Exista déjà o strada Grigore Vieru care face posibil accesul din Bdul Unirii spre Galleria Mall si PENNY. Ideea este buna si vom monta un indicator la dreapta pentru cei care vor sa ajunga direct la aceste spatii comerciale.
4. Parcarea blocului 29A este asfaltata si foarte multi conducatori auto trec pe aici spre Bdul Unirii.
5. Daca observati atat la intrarea dinspre Moldova cat si dinspre Bucuresti sunt amplasate panouri care recomanda folosirea Centurii, atentionand si asupra intarzieri daca soferii aleg sa treaca prin centrul orasului.
Va multumesc!

Confirma ca doresti sa alegi acest raspuns ca fiind "Cel mai bun raspuns" la sesizarea ta.


Doar Primarul poate raspunde acestei sesizari.

Membru existent, Autentificare
Nu esti membru inca? Inregistrare