{1 - 24} GriGri
{25 - 49} VerdeVerde
{50 - 499} AlbastruAlbastru
{500 - 4999} PortocaliuPortocaliu
{5000 - 24999} RosuRosu
{25000+} NegruNegru

Te rog confirma ca doresti sa raportezi asta pentru a fi verificat de un administrator.


Încărcare vehicule electrice

Pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu am văzut că au fost și vor mai fi derulate proiecte de finanțare privind instalarea unor stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități, ai căror beneficiari erau U.A.T.-urile și instituțiile publice. Primăria Municipiului Buzău a fost, sau este interesată de accesul la astfel de proiecte, din care unul tocmai ce s-a încheiat în urmă cu două luni, iar următorul se pare că va debuta în luna noiembrie a acestui an?
Vă mulțumim și v-am fi recunoscători dacă în cazul unui răspuns afirmativ ați putea preciza și numărul de stații ce vor fi amplasate, precum și locația acestora, în municipiul nostru.Confirma ca nu vrei alerte prin email pentru sesizarea ta.


1 Raspuns

Municipiul Buzau a accesat toate posibilele finantari in ceea ce priveste realizarea acestor obiective si are in vedere facilitarea si incurajarea transportului privat electric si a oricarui transport alternativ, transport care sa contribuie la o reducere a emisiilor de CO2 si la imbunatatirea calitatii vietii.

Municipiul Buzau are in implementare proiectul „Stații de încarcare pentru vehicule electrice” în Municipiul Buzău proiect finantat prin „Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehicule de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: statii de reincarcare pentru vehicule electrice in municipiile resedinta de judet” al Administratiei Fondului pentru Mediu. Contractul de finantare a fost semnat in data de 31.12.2021 si se afla in faza de realizare a Proiectului Tehnic, urmand a se demara, in luna iunie 2022, procedura de atribuire privind furnizare si montarea statiilor.
Localizarea acestora este urmatoarea:
a) Calea Eroilor zona Patinoar – Parcare adiacenta restaurant Diana
In amplasament se vor asigura toate facilitatile pentru functionarea a doua statii de reincarcare, avand capabilitatea de incarcare rapida in curent continuu de 50 KW si de 22 KW in curent alternativ.
b) Bulevardul 1 Decembrie 1918 – Scuar intersectie bulevardul 1 Decembrie 1918 cu strada Independentei
In amplasament se vor asigura toate facilitatile pentru functionarea unei statii de reincarcare, cu capabilitatea de incarcare rapida in curent continuu de 50 KW si de 22 KW in curent alternativ.
c) Aleea Trandafirilor – adiacent zona parcare McDonalds
In amplasament se vor asigura toate facilitatile pentru functionarea a doua statii de reincarcare, avand capabilitatea de incarcare rapida in curent continuu de 50 KW si de 22 KW in curent alternativ.
d) Șoseaua Brăilei – zona adiacentă stației de autobuz
In amplasament se vor asigura toate facilitatile pentru functionarea a doua statii de reincarcare, avand capabilitatea de incarcare rapida in curent continuu de 50 KW si de 22 KW in curent alternativ.
e) Șoseaua Spatarului nr.32
In amplasament se vor asigura toate facilitatile pentru functionarea unei statie de reincarcare, cu capabilitatea de incarcare rapida in curent continuu de 50 KW si de 22 KW in curent alternativ.

Municipiul Buzau a depus o cerere de fiantare in cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta – Componenta 5 Valul Renovarii pentru obiectivul de investitii “Renovarea energetica moderata a 10 blocuri din Municipiul Buzau”, proiect care are ca si element complementar montarea a 19 statii de incarcare vehicule electrice (22Kw) in arealul acestuia. Zonele in care se vor monta cele 19 statii le regasiti mai jos :

Zona :

Bloc C1 – cartier Episcopiei, Municipiul Buzau – 3 statii
Bloc E3 – cartier Episcopiei, Municipiul Buzau – 3 statii
Bloc 14 I – Bulevardul Unirii, Municipiul Buzau – 1 statie
Bloc 12 D – Bulevardul Unirii, Municipiul Buzau – 1 statie
Bloc 12F – Bulevardul Unirii, Municipiul Buzau – 2 statii
Bloc Integral 2 – Aleea Industriilor nr. 1, Municipiul Buzau – 2 statii
Bloc P13 – Bulevardul Unirii, Municipiul Buzau – 2 statii
Bloc 105 – Str. Spiru Haret, Municipiul Buzau – 3 statii
Bloc G1 – Cart. Episcopiei, str, Pietroasele nr.23, Municipiul Buzau – 1 statie
Bloc G2 – Cart. Episcopiei, str. Pietroasele nr.19, Municipiul Buzau – 1 statie

In cadrul programului de finantare PNRR – Componenta 10 – Fondul Local, Primaria Municipiului Buzau a depus o cerere de finantare in data de 16.05.2022 pentru achizitionarea si montarea unui numar de 45 de statii de incarcare, in cadrul proiectului „Mobilitate urbana verde in Municipiul Buzau – Puncte de reincarcare vehicule electrice”. In acest moment se lucreaza la stabilirea locatiilor acestor statii.
Va multumesc !

Confirma ca doresti sa alegi acest raspuns ca fiind "Cel mai bun raspuns" la sesizarea ta.


Doar Primarul poate raspunde acestei sesizari.

Membru existent, Autentificare
Nu esti membru inca? Inregistrare

Caută sesizări

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Raspunsuri recente