Buna seara!
Subsemnata Mihalcea Bianca Cristina, domiciliata in Buzău, str. Transilvaniei nr. 10, bl. 19B, sc. A, ap. 15, înțeleg sa formulez prezenta sesizare:
Prin care aduc la cunoștință următoarele aspecte:
1. Blocul in care locuiesc (Buzău, str. Transilvaniei nr. 10, bl. 19B, sc. A) a intrat in programul de reabilitare in anul 2021. In aceasta perioada, noua, proprietarilor ne-au fost prejudiciate locuințele, spatiile comune de către echipa care a lucrat. Menționez ca societatea care s-a ocupat de aceasta reabilitare a schimbat într-o perioada scurta persoanele care lucrau efectiv la reabilitarea blocului.
Deși am adus la cunoștința asociației de proprietari aceste aspecte, doamna președinte a rămas in pasivitate, lucrările nefiind terminate nici in prezent.
In primul rând lucrările de reabilitare nu au fost terminate. Glafurile nu au fost puse, sapa nu a fost turnata pe ghene, nu s-a făcut scurgere pe ghene, subsolul este inundat, gurile de aerisire de la subsol sunt acoperite, sistemul de iluminat este stricat, muncitorii au lăsat foarte multa mizerie la subsol (peturi, ambalaje etc.). Potrivit planului de reabilitare societatea care a câștigat licitația trebuia sa respecte întocmai planurile stabilite in cadrul acestui proiect. Cu toate acestea reprezentanții Primăriei Buzău cat si reprezentanții asociației de proprietari nu si-au îndeplinit obligațiile si nu au verificat șantierul. Așa cum am menționat mai sus, o parte dintre proprietarii aflați in bloc au adus la cunoștința președintei asociației de proprietari aceste nereguli însă aceasta s-a rezumat la jigniri si manifestări ce aduc atingere persoanei, fără a face vreun demers in verificarea aspectelor ridicate de proprietari.
Subsolul este inundat de apa pluviala din cauza așa ziselor reparații foarte prost realizare de personal necalificat, proprietarii fiind obligați sa realizeze pe cheltuiala proprie lucrări in vederea soluționării acestei mari probleme. Neexistând aer din cauza astupării gurilor de aerisire se creează o atmosfera îngrozitoare. Din cauza lucrărilor prost efectuate se face improprie intrarea la boxe de către proprietari si depozitarea lucrurilor in acele spatii.
Casa scării nu a fost igienizata, văruită, nici cutiile poștale nu au fost puse la locul destinat acestora.
Ghenele, spatiile comune aflate pe paliere nu au fost aranjate potrivit proiectului. In acest sens trebuiau efectuate mai multe lucrări de reabilitare, fiind făcută/e superficial.
Este important de reținut ca in presa locala s-a publicat un articol in cadrul căruia se menționa ca s-a făcut recepția acestei lucrări deși, noi, proprietarii nu am avut cunoștință despre aceasta recepție mai ales ca avea obiecții cu privire la modalitatea de lucru.
2. In al doilea rând, este suspect cum s-a făcut aceasta recepție a lucrării din moment ce in anul 2022 a avut loc un incendiu la ghena de la parter din cauza unei persoane cu probleme de sănătate mintala, fiind lăsată sa locuiască in acel spațiu chiar de doamna președinta.
Pana in prezent nu s-a refăcut zona afectata de flăcări, proprietarul aflat deasupra acestei ghene a izolat in regim propriu imobilul sau, aceasta fiind afectat de flacăra produsa. Deși asociația de proprietari avea obligația de a urmări dosarul penal, de a recupera sume de bani de la persoana care a cauzat incendiul in vederea reconstituirii spațiului afectat nu au făcut niciun demers, din contra, doamna Ghiță menționează ca ea a făcut tot ce a putut si daca nu ne convine sa facem noi.
Precizez ca aceasta doamna Ghiță se face vinovata ca a permis accesul unei persoane cu probleme mintale in acel spațiu si tot dumneaei da din umeri când „este pusa la treaba” fiind mai ușor sa facă alții, persoane care nu au atribuții in cadrul asociației.
Având in vedere aspectele învederate mai sus solicit:
1. Efectuarea unei anchete de către Primăria la imobilul descris mai sus in vederea constatării neregulilor prezentate;
2. Suspendarea plăților privind programul de termo izolare de către proprietari pana la terminarea lucrărilor efectiv;
3. Luarea masurilor ce se impun pentru a fi efectuate lucrările stabilite in cadrul proiectului pe cheltuiala societarii ce avea aceasta obligație;
4. Efectuarea unei anchete la nivelul asociației de proprietari pentru a verifica modalitatea in care organele de conducere si-au îndeplinit obligațiile referitor la acest proiect;
5. De a ne comunica când s-a făcut recepția lucrării si de a ne menționa persoanele care au semnat acel document din partea proprietarilor;
6. Sa se menționeze daca Primăria a fost încunoștințată de existenta acelui incendiu si daca s-a solicitat vreo măsura din partea societății ce efectua lucrări de reabilitare la acest bloc;
7. Sa se menționeze daca sumele de plata din cadrul fiselor fiscale privesc si materia prima aruncata la gunoi de către persoanele care au lucrat la acest imobil;