{1 - 24} GriGri
{25 - 49} VerdeVerde
{50 - 499} AlbastruAlbastru
{500 - 4999} PortocaliuPortocaliu
{5000 - 24999} RosuRosu
{25000+} NegruNegru

Te rog confirma ca doresti sa raportezi asta pentru a fi verificat de un administrator.


Tarif apa Potabila Ploiesti si Bucuresti

Buna dimineata,am citit ieri un articol din presa cum ca municipiul Buzau are cel mai mare tarif al apei din tara mai exact 10,06 lei urmat de Bacau cu 9,88 lei si Braila ,Vaslui cu 9,66 lei iar in contrast cu aceste preturi se afla Bucururesti si Ploiesti cu tarife sub municipiul Buzau in ciuda automatizarii si tehnologiilor avansate ei isi mentin pretul redus la apa…deci si Municipiul Ploiesti si Bucuresti au investit si au atras fonduri europene pentru a moderniza si furniza apa de calitate dar ei au preturi mult mai mici…si vine intrebarea …de ce ei pot avea un pret mult mai mic cu aceleasi investitii facute din fonduri europene iar municipiul Buzau nu?? Sa inteleg ca am depasit municipiul Ploiesti si municipiul Bucuresti la nivel de trai??



Confirma ca nu vrei alerte prin email pentru sesizarea ta.


1 Raspuns

Va transmit raspunsul Companiei de Apa :
„Compania Apanova nu este operator regional (nu opereaza intr-un judet), ci opereaza serviciul de apa si canalizare DOAR in Municipiile Bucuresti si Ploiesti, adica in localitati cu un grad de aglomerare mare, spre deosebire de Compania de Apa Buzau, care opereaza acest serviciu in 35 de UAT-uri (municipii, orase, commune) din judetul Buzau. Operarea doar in localitati cu grad mare de aglomerare permite repartizarea costurilor de functionare a companiei care opereaza serviciul de apa-canal pe un numar mult mai mare de utilizatori, ceea ce conduce la tarife mult mai mici. Daca si Compania de apa Buzau ar opera serviciul de apa canal doar in aglomerarile mari ale judetului (municipiile Buzau si Rm. Sarat) tarifele ar fi comparabile cu cele practicate in Bucuresti si Ploiesti.
In plus, nu este chiar corect sa facem topuri cand operatorii nu au aceleasi conditii de operare.
Configuratia reliefului, aria de operare, calitatea si disponibilul apelor brute, media de consum a utilizatorilor, etc. sunt elemente foarte importante cu impact diferit pe cheltuielile unui operator.
Mai mult, componenta de investitii in infrastructura de apa si apa uzata are un rol si un impact foarte important in stabilirea preturilor si tarifelor. Investitiile sunt absolut necesare pentru mentinerea parametrilor cantitativi si calitativi. Trebuie sa avem in vedere faptul ca si serviciul de canalizare-epurare este in gestiunea Companiei de Apa. La momentul prezentei, pretul combinat pentru furnizarea apei si preluarea apelor uzate practicat de Compania de Apa se afla PE LOCUL 6 LA NIVEL NATIONAL. Insa, este notabil de mentionat ca ceilalti operatori regionali din tara sunt in perioade diferite de aplicare a strategiei de tarifare,
Compania de apa Buzau este in ultimul an de aplicare a strategiei de tarifare (ultimul an in care avem obligatia de a aplica cresteri de tarife, pentru a putea rambursa creditele contractate pentru co-finantarea investitiilor de cca 500 milioane € pe care le-am implementat)”.
Va multumesc !

Confirma ca doresti sa alegi acest raspuns ca fiind "Cel mai bun raspuns" la sesizarea ta.


Doar Primarul poate raspunde acestei sesizari.

Membru existent, Autentificare
Nu esti membru inca? Inregistrare