{1 - 24} GriGri
{25 - 49} VerdeVerde
{50 - 499} AlbastruAlbastru
{500 - 4999} PortocaliuPortocaliu
{5000 - 24999} RosuRosu
{25000+} NegruNegru

Te rog confirma ca doresti sa raportezi asta pentru a fi verificat de un administrator.


Practica

Domnule primar,
Este normal ca in procesul de atribuire a locurilor de parcare unii locatari, cu venituri peste medie si care detin 2,3,4 masini/apartament, sa li se permita sa achizitioneze locuri pentru fiecare masina? Iar restul locatarilor cu venituri normale sa nu poata sa liciteaze la un pret ok din cauza lor? Practica este urmatoarea: Aceste persoane cu mai multe masini platesc o suma de bani locatarilor din acelasi bloc, care nu detin autoturisme, o suma de bani, pentru a face mutatia pe adresa lor in ideea de a putea beneficia de loc de parcare unde si-au facut noua mutatie. Si asa vedem ca intr-un bloc, o familie care locuieste intr-un apartament si detine 3 masini, a obtinut 3 locuri de parcare pt fie are masina. E normal asa ceva? Ceilalti locatari nu si-au permis sa liciteze cu EI o suma prea mare si au ramas fara locuri de parcare. Sunt destule cazuri! Va rog sa luati atitudine si sa nu permiteti astfel de practici. Sunt cazuri si de masini cu nr de inmateiculare din alte judete care si-au facut mutatie recent, la rude, pentru a avea „si el” un loc de parcare pentru cand vine in vizita la rude/familie. Urbis nu ar trebui sa accepte asa ceva. Consider ca ar trebui sa fie ilegale astfel de practici. Principiul era ca 1 loc de parcare pt fiecare proprietar/chirias de apartament pentru 1 masina, eventual cu conditia sa locuiasca in el. Este posibil ca unele persoane sa faca plangere la politie si chiar sa se indrepte in istanta pentru a contesta astfel de licitatii, eventual sa vedem daca a fost cazul si de alte practici/beneficii.



Confirma ca nu vrei alerte prin email pentru sesizarea ta.


Nota autor:
Practica "ilegala" ateibuire locuri de parcare

1 Raspuns

Procedura de atribuire a locurilor de parcare de reședință este guvernată de HCL Buzău Nr. 49/2019 care în privința parcărilor de reședință a preluat prevederile HCL Buzău Nr. 107/2017.
La art. 34 se specifică faptul că în parcările de reședință se va atribui pentru folosință, în limita locurilor disponibile, câte un loc pentru fiecare apartament.
La art. 46 se prevede ca document obligatoriu de prezentat de către solicitant, cartea de identitate cu domiciliul sau viza temporară de reședință, în imobilul arondat parcării de reședință.
Prin urmare, vă transmitem că la fiecare procedura de atribuire acolo unde numărul solicitărilor au depășit numărul locurilor de parcare existente, au fost verificate foarte atent aceste aspecte și că acolo unde comisia de atribuire a constatat că există doi solicitanți cu aceeași adresă de domiciliu sau reședință, unul dintre ei a fost descalificat.
Vă mulțumesc!

Confirma ca doresti sa alegi acest raspuns ca fiind "Cel mai bun raspuns" la sesizarea ta.


Doar Primarul poate raspunde acestei sesizari.

Membru existent, Autentificare
Nu esti membru inca? Inregistrare