{1 - 24} GriGri
{25 - 49} VerdeVerde
{50 - 499} AlbastruAlbastru
{500 - 4999} PortocaliuPortocaliu
{5000 - 24999} RosuRosu
{25000+} NegruNegru

Te rog confirma ca doresti sa raportezi asta pentru a fi verificat de un administrator.


Amenintari cu bataia si incendierea

Domnule Primar,
Daca imi intelegeti „amaraciunea” privind mirosul grajdului de cal de langa casa mea, atunci trebuie sa si faceti ceva in sensul asta !
„Amaraciunea” aceasta o au si alti cetateni din acest oras, asta insemnand ca este o problema comuna mai multor cetateni ! „Amaraciunea” are o cauza dreapta, dar cei obligati de lege daca nu o si apara, aceasta va fi luata in ras de cei ce o provoaca.
Conform verificarilor Politiei Locale in data de 01.02.2024 la adresa vecinului meu, dumneavoastra ca Primar cum considerati gestul prin care acesta a fost gasit „gazduind” in gospodaria sa si calul unui cunoscut de-al dansului ?! Ce vor sa insemne aceste „manifestari” ?!
Unde traim/locuim sa ne manifestam asa ?! Toate aceste „dansuri tribale” sunt facute cu premeditare spre a mari cat se poate mai mult disconfortul meu. Asa vad unii democratia la momentul de fata. As fi zice ca cer prea mult, dar Politia Locala o fi consemnat toate injuriile,
amenintarile cu bataia si incendierea proprietatii mele de catre acest „cetatean necioplit” ?!
Legea este de partea dumneavoastra, ba chiar va obliga sa faceti demersuri pentru rezolvarea acestor spete !
Daca, pe scurt, Legea 123/2020 – obliga administratia publica locala sa ia masuri, sa controleze sau chiar sa interzica astfel de activitati ce genereaza acest disconfort,
iar OUG 195/2002 -interzice circulatia carutelor pe strazile oraselor, ce fel de lege ar mai trebui sa fie de partea „noastra” domnule Primar ?!
Daca si acum in sezon rece mirosul gunoiului de grajd este cateodata foarte deranjant, dumneavoastra realizati cum o sa fie din primavara ?! Cum a putut crede DSP Buzau ca gunoiul rezultat de la grajd este transportat zilnic cu caruta, cand „l-au curtat” pe acest cetatean ?!
Cum pentru alte spete se va initia la jumatatea anului acesta un HCL, va cer sincer si cat se poate de serios, sa luati in seama ceea ce va fi necesar ca aceste situatii sa nu mai existe nici in orasul nostru !
Mentionez, ca simplu cetatean si contribuabil, ca nu am sa las „lucrurile acestea” sa nu fie rezolvate !



Confirma ca nu vrei alerte prin email pentru sesizarea ta.


1 Raspuns

În prezența polițiștilor locali nu s-au proferat injurii și „amenințări cu bătaia și incendierea”. Într-adevăr, proprietarul s-a revoltat împotriva numărului mare de controale din partea instituțiilor abilitate.
Conform art. 10 din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor se reglementează, autoritatea competentă în materia protecției animalelor:
„(1) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor reprezintă autoritatea naţională în domeniul protecţiei animalelor.
(2) Condiţiile de deținere, adăpostire şi întreţinere a animalelor se stabilesc prin Ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.”
Conform art. 4 din Ordinul nr. 31 din 31 martie 2008 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 205/2004 privind protecţia animalelor ,,Numărul de animale, cu excepţia animalelor sălbatice, deţinut de o persoană fizică sau juridică nu este restricţionat, cu condiţia respectării normelor de sănătate, protecţie şi bunăstare a acestora, prevăzute de legislaţia în vigoare”.
Ordinul nr. 119 din 4 februarie 2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, prevede la art. 15, alin. (2) „În gospodăriile unde sunt asigurate racordurile la sistemul centralizat de apă curentă, adăposturile de animale de cel mult echivalentul a 10 unităţi de vită mare se amplasează la cel puţin 10 m de cea mai apropiată locuinţă învecinată şi sursă de apă destinată consumului uman şi se exploatează, astfel încât să nu producă poluarea mediului şi risc pentru sănătatea vecinilor, cu obligaţia respectării condiţiilor de biosecuritate”.
Prin adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local, se încalcă prevederile Codului Administrativ, deoarece nu poți să ai inițiativă și să hotărăști într-un domeniu care prin norme de rang superior este în competența unei autorități centrale – ANSVSA (Ordonanța de Urgență nr. 57 din 3 iulie 2019 privind Codul administrativ, Articolul 129, Atribuţiile consiliului local (1) Consiliul local are iniţiativă şi hotărăşte, în condiţiile legii, în toate problemele de interes local, cu excepţia celor care sunt date prin lege în competenţa altor autorităţi ale administraţiei publice locale sau centrale).
Potrivit principiului ierarhiei și forței juridice a actelor normative și a ordinii constituționale, actele normative emise de către organele administrației publice locale, se situează sub Ordine, Hotărâri, Ordonanțe, Legi.
Vă mulțumesc!

Confirma ca doresti sa alegi acest raspuns ca fiind "Cel mai bun raspuns" la sesizarea ta.


Doar Primarul poate raspunde acestei sesizari.

Membru existent, Autentificare
Nu esti membru inca? Inregistrare