Buna ziua. Oamenii care locuiesc la bloc ar trebui din cand in cand sa se mai uite si in jurul blocului, nu numai in casa. Toate asociatiile de proprietari sa fixeze o zi pe luna in care sa puna la dispozitie maturi, sapaligi si saci menajeri si alte articole de gradinarit si curatenie si sa fixeze o zi pe luna de munca voluntara a celor care doresc sa faca ordine in jurul blocului. Bineninteles, sa anunte printr-un program la afisierul scarilor. Cred ca va da rezultate, de rusine macar si se vor aduna oamenii.
Acest website folosește cookies pentru a îți oferi cea mai bună experiență de naviggare. Informațiile legate de cookies sunt stocate în browser-ul tău și îndeplinesc funcții precum recunoașterea ta atunci cțnd revii pe site-ul nostru și ajutarea echipei noastre pentru a înțelege ce secțiuni din website îți par cele mai interesante sau utile.
De rușine spuneți? Dar de indiferență și nepăsare nu ați auzit? De unde, sau cu ce bani poate pune o asociație de proprietari la dispoziția „membrilor” acesteia, mături săpăligi și alte unelte de grădinărit și curățenie? Știm cu toții că majoritatea abia își achită cotele de întreținere, cu chiu cu vai, unii, cu amenințări cu instanța, iar stimabilul dorește unelte de grădinărit? De unde să le ia asociația? Pică din cer, cresc pe câmp? Câte asociații din orașul ăsta reușesc să colecteze fondul de reparații, prevăzut de lege, în condiții normale? Și nu în ultimul rând, fondul de reparații nu poate fi folosit pentru astfel de achiziții, din câte se știe și nici fondul de penalizări, dacă nu sunt penalizări de achitat la furnizorii de utilități. Nu cred că vrea să se eschiveze cineva de la asemenea activități, dar din nefericire pentru cei care au astfel de propuneri, asociația de proprietari, prin legea care o definește, nu are ca domeniu de activitate ceea ce se întâmplă în jurul blocului, adică așa zisele spații verzi, alei, trotuare sau ceea ce se mai găsește pe lângă un bloc. Acestea fac parte din domeniul public aflat în stricta administrare a administrațiilor locale, recte primăriile, prin firmele pe care acestea le au în subordine. Doritorii de curățenie în jurul blocurilor, care ar trebui să fie toți locatarii din imobilul respectiv, pot iniția o astfel de acțiune de curățenie, în nume personal, din proprie inițiativă, mânați de conștiința interioară și de bunul simț, cu sprijinul direct al autorităților locale, prin punerea la dispoziție de echipe din cadrul URBIS S.A., completare cu „forțe de muncă” din rândul asistaților sociali și nu în ultimul rând, mijloace tehnice necesare toaletării arborilor, sau transportul frunzelor și a altor deșeuri de pe aceste așa zise spații verzi din jurul blocurilor. Sigur, conducerile asociațiilor, recte membrii aleși ai Comitetelor Executive ale acestora, pot pune și ele umărul, mobilizând într-un fel sau altul. prin afișări, discuții, etc. proprietarii de la bloc, dar nu poate fi aruncată o sarcină de acest fel, strict în capul asociației de proprietari. Să nu uităm că aceasta nu este o entitate aparte, cum ar crede unii, asociația în sine este constituită din toți proprietarii acesteia. Pe care tot ei o conduc, nu administratorul sau președintele, cum cred unii!
Geosor