Buna ziua!
Subiectul pe care vi-l supun atentiei este actiunea de salubritate in jurul platformelor de gunoi.
Din start vreau sa precizez ca aceasta sesizare nu se doreste un „atac” la adresa RER (pe care de multe ori i-am laudat fata de multi!) ci o atitudine corectiva.
Prin extindere, am observat aceeasi cazuistica de mai jos si la alte platforme.
Am avut „onoarea” de a avea un apartament la o distanta extrem de mica de platforma de gunoi situata intre strazile Nereju si Alunis-Dorobanti II, langa PT 28.
Anul trecut s-a realizat proiectul depozitelor temporare subterane, la scurt timp s-a dovedit ca, desi cadenta preluarii deseurilor este una foarte ridicata, cele 3 unitati se incarca foarte rapid, cauzand frecvent dificultati la manipularea rampei de catre angajati (suprapline, pungi numeroare dispuse langa gurile de alimentare, sfasiate de pisici, eventual caini…vantul care-si face de cap…), fiind necesare cel putin 4 unitati-pubele (dat fiind numarul mare de apartamente)!
In trecut, vecinii de la casele de pe strazile Ivanetu, Garlasi aduceau in toiul noptii (dupa H 23) diverse deseuri: paturi, saltele, geamantane, televizoare, etc, etc), acum s-a limitat aceasta “operatiune”.
Exista o atitudine nefireasca a lucratorilor RER, in sensul ca zona unde se termina placa de beton este considerata un fel de “groapa de gunoi”, tot timpul plina de gunoie diverse.
Unii dintre angajati matura placa de beton si arunca resturile fix pe zona de pamant ”groapa de gunoi”; unii mai ridica “grosul”, fara sa existe maturare, curatarea adecvata, pana la eliminare, a oricaror resturi din perimetrul acestei platforme. Si atunci cand vine echipajul dotat cu acea cupa, salubrizarea se efectueaza tot grosier, in foarte mare graba (de altfel toate echipajele se comporta precum la cursele de F1, cine realizeaza cel mai bun timp, nu acesta este scopul ci salubrizarea corecta!).
Am sesizat aceste fapte celor de la RER, au aratat cu degetul catre cei care arunca deseurile voluminoase.
Ce va propun (solutii rapide, eficiente, costuri foarte reduse!)
1) Ridicarea resturilor de beton din zona (sunt cateva placi, borduri)
2) Curatarea corecta, apoi astuparea cu balast a acelei cavitati din imediata vecintatea a placii de beton, pentru disparitia ideii de “groapa de gunoi”
3) Informarea si impunerea catre RER de curatare adecvata a intregii zonei, maturare la fiecare vizita a echipajelor, nu doar preluarea deseurilor din pubele!
In atasament sunt 2 fotografii, pentru ilustrarea celor de mai sus, efectuate dupa vizita echipajului cu bulodoexcavator (frecvent deseurile stau cu zilele morman acolo…; observati ce mizerie a ramas, desi este una din zilele in care s-a curatat “bine”, fata de altele!)
Va multumesc!

