În spatele blocurilor 92 și 17 (din Asociația de proprietari P.T. 30/2), de pe Aleea Parcului și în spatele blocului 16 (din Asociația de Proprietari P.T. 30/3), de pe Aleea Zorilor, se află un așa zis spațiu verde destul de vast, practic un maidan plin de diverși pomi plantați aiurea, neamenajat și cu urme de gard împrejmuitor din plasă sudată sau chiar de sârmă ghimpată, de zici că te afli pe un fost câmp de luptă. Mai sunt și urme de gard viu, plantat în fosta „Epocă de Aur”, ai căror supraviețuitori sunt majoritatea locatarilor din zonă. Dacă, până în urmă cu câteva zeci de ani, cei ce treceau prin zonă, o făceau pe lângă blocul 16, prin spatele acestuia și direct pe sub ferestrele celor cu apartamente aflate la apartament, violându-le, practic intimitatea căminului, acum situația s-a schimbat, odată cu dispariția gardurilor împrejmuitoare și a lipsei de interes, pe de-o parte a autorităților și pe de altă parte a proprietarilor din zonă care, împreună au lăsat locul de izbeliște, vara acesta arătând ca o junglă, iar iarna ca un peisaj dezolant. Ca să nu o mai lungim, cei ce trec prin zonă de atâta amar de vreme, dinspre fostul „Complex de la Crâng”, trecând inițial pe aleea asfaltată ce pornește din parcarea din capătul Aleii Zorilor, pe lângă locul de joacă, o „cârmesc” către dreapta printre susmenționatele blocuri, prin spatele lor și au „creat”, de-a lungul timpului, o cărare bătătorită, ce șerpuiește printre pomii plantați alandala, ieșind în actuala parcare de reședință de pe strada Traian Vuia. Nu dorim desființarea acestei cărări, aceasta fiind un lucru bun, că nu se mai trece pe sub ferestrele celor de la parterul blocului 16, ci doar construirea unei alei pietonale asfaltate, iluminate pe timpul nopții, întrucât întreaga zonă este într-o beznă totală, noaptea, chiar și parcarea de reședință de pe strada Traian Vuia, pentru care se plătește. Am mai adus în atenția dumneavoastră acest subiect și în alte sesizări adresate prin intermediul acestui site, dar am primit numai răspunsuri evazive și nu s-a ajuns la niciun rezultat. Ar putea veni în zonă specialiști din cadrul serviciului de gospodărire urbană din primărie, sau de la Urbis să facă o analiză, la fața locului și să decidă ceva favorabil locuitorilor zonei, având în vedere că, cu mici excepții, sub forma parcării de reședință, sau a platformei de gunoi, altceva nu prea s-a mai făcut în zonă.
Acest website folosește cookies pentru a îți oferi cea mai bună experiență de naviggare. Informațiile legate de cookies sunt stocate în browser-ul tău și îndeplinesc funcții precum recunoașterea ta atunci cțnd revii pe site-ul nostru și ajutarea echipei noastre pentru a înțelege ce secțiuni din website îți par cele mai interesante sau utile.
Mulțumim și așteptăm cu interes și nerăbdare decizia echipei. Sperăm să se și materializeze în sens pozitiv, ținând cont de propunerea noastră, pentru că dacă se vrea se și poate, fiind în interesul contribuabililor!
Geosor