{1 - 24} GriGri
{25 - 49} VerdeVerde
{50 - 499} AlbastruAlbastru
{500 - 4999} PortocaliuPortocaliu
{5000 - 24999} RosuRosu
{25000+} NegruNegru

Te rog confirma ca doresti sa raportezi asta pentru a fi verificat de un administrator.


Așa nu se mai poate!

De cel puțin trei ani o parte dintre locuitorii din Cartierul Nicolae Bălcescu, adică cei de la imobilele situate pe Aleile Zorilor, Crângului și Parcului sunt duși cu vorba de edilii acestui oraș, în privința reamenajării zonei și lucrurile nu mai pot continua așa. Străzi neasfaltate, parcări insuficiente și neamenajate, pe scurt promisiuni neonorate. Este nevoie să așteptăm alegerile viitoare, în speranța rezolvării acestor probleme de către altcineva? Suntem de-a dreptul dezamăgiți. Peste tot s-a mai mișcat ceva, chiar și în jumătatea cealaltă de cartier, dar acolo au Prefectura și Consiliul Județean în zonă, probabil de aceea s-a făcut ce s-a făcut, iar ceilalți, până la strada Spiru Haret, au fost total dați uitării. Cu excepția trasării unor dungi și a unor numere pe asfaltul deja existent, în spatele fostului complex comercial și în fața unui bloc de locuințe, mare lucru nu s-a mai făcut. Și sunt destule de făcut și în zona noastră. Orașul ăsta nu are în compunere numai cartiere precum Unirii Nord sau sud, Broșteni sau Micro XIV sau cum i-o mai fi spunând acum.
Luăm de exemplu, parcarea din capătul Aleii Zorilor, care s-a autoextins în urma modernizării locului de joacă dintre blocurile 21 de pe Aleea Crângului și 25 de pe Aleea Parcului, care mai păstrează ceva urme din betonul turnat în urmă cu peste jumătate de secol, când a fost creată inițial și o parte din asfaltul turnat pe fosta suprafață a locului de joacă, devenită teren viran în urma modernizării acestuia în urmă cu vreo trei ani și care a fost „alipită” voluntar de posesorii de autoturisme din zonă, parcării inițiale. Au venit de la Primărie sau Urbis, probabil, au constatat că trebuie asfaltată parcarea cap-coadă și transformată în parcare de reședință și duși au fost. Între timp a venit guvernarea penelistă, care a tăiat fonduri, apoi pandemia care a tăiat tot (doar în zonă, se pare) și acum războiul din Ucraina probabil că își produce și el efectele asupra respectivei parcări. Adică scuze se găsesc mereu și nu e bine!
S-au scos gardurile din plasă sudată și din sârmă din zonă, pe unele porțiuni cu tot cu gard viu și așa a rămas, de zici că au dat rușii cu proiectile ca la nord de țara noastră. Am înțeles că la nivel de municipiu este în desfășurare o campanie de eliminare (nejustificată) a gardului viu, dar cu excepția câtorva locuri izolate, nu se întâmplă nimic nici cu acesta. Măcar să se îndure cineva și să completeze porțiunile lipsă cu gard viu, unde s-a simțit bătaia de joc a lucrătorilor de la spații verzi însărcinați cu eliminarea gardurilor metalice. Vorbind puțin despre acestea, ce s-a întâmplat cu sutele de metri pătrați de gard metalic (din sârmă sau din plasă sudată), cu bătătoarele de covoare și cu suporții pentru uscat rufe din proximitatea blocurilor? Nu era normal ca toate acestea să fie predate asociațiilor de proprietari pentru valorificare? Au fost puse cumva de primărie în trecut și acum s-au răzgândit edilii în privința lor? Nu, aceste au fost puse de unii locatari, care acum poate nici nu mai sunt printre noi, care au avut un oarecare simț gospodăresc și anumite potențe, materialele folosite fiind în general „asigurate” din fosta economie socialistă, că oricum nu se prea băga de seamă atunci, adică cu o mică „atenție” plasată cui trebuie, se mai închideau ochii asupra acestor fapte, deși în termeni juridici se puteau numi „furt din avutul obștesc”. Dar primăria că și le-a însușit nejustificat, nu poate fi trasă la răspundere în privința asta?
Revenind la subiectul principal, adică parcarea din capătul Aleii Zorilor, constatăm că aceasta, în urma extinderii, a devenit mai mult un loc de depozitare a autoturismelor nefolosite de o familie cu mai multe mașini, acolo fiind o mulțime de autovehicule care nu au mai fost mișcate de mai mult timp, probabil fără documente „la zi”. O verificare din partea cui trebuie, nu ar strica! Totodată a devenit imposibil să vii după o anumită oră și să mai găsești un loc de parcare acolo. Sunt parcate o serie de vehicule de 3,5 tone sau mai mult, care nu fac obiectul parcărilor intravilane. Vin și își lasă ce-a de-a doua sau chiar a treia mașină, unii care locuiesc la mai multe blocuri distanță de locul cu pricina, iar vara, unii locuitori din alte cartiere vin cu autoturismele proprietate personală și își aduc copiii la locul de joacă alăturat, probabil că la dumnealor în cartier nu beneficiază de așa ceva și toate acestea se întâmplă în defavoarea locatarilor imobilelor din proximitate, plătitori de taxe și impozite ca și ceilalți vecini ai dumnealor puțin mai norocoși care beneficiază de binefacerile unor locuri în parcările de reședință foarte puține la număr, amenajate în cartierul nostru.
E timpul ca după cel puțin 20 de ani de când a început „explozia” numărului de mașini care sunt înregistrate pe raza municipiului nostru, cu numere locale sau din alte țări învecinate, să încercăm să ne obișnuim totuși cu prezența acestora atât în proximitatea locuințelor noastre care în majoritate nu au fost proiectate și pentru așa ceva, cât și pe străzile și bulevardele orașului nostru, care este drept, a „suferit” unele schimbări în bine, după anul 2016, dar îmbunătățiri ar mai fi de făcut, destule. Trebuie să facem în așa fel încât „să împăcăm și capra și varza” și mai ales că ne lăudăm cu o stație de asfalt de toată frumusețea, ultra-performantă și alte alea, e timpul să o punem serios la treabă și pe lângă celelalte, să avem în vedere, acolo unde este posibil, să mai creăm și locuri de parcare, chiar și cu plată, că este și în avantajul municipalității, până la urmă!
De aceea venim cu propunerea și rugămintea pentru zona descrisă, de a se asfalta, trasa și numerota parcarea din capătul Aleii Zorilor, la fel și parcarea deja existentă, dintre blocurile 28 și 29 de pe Aleea Parcului, iar pe Aleea Crângului, în fața blocului 21 suntem siguri că se poate crea o parcare de reședință, concomitent cu continuarea reabilitării acesteia, până în spatele restaurantului Grand. Nu trebuie uitată nici Aleea Parcului, în porțiunea dintre blocurile 17 și 18, unde și acolo pot fi create parcări de reședință și nu în ultimul rând trebuie făcut ceva cu maidanele dintre blocuri, din zonă, adică cel din spatele blocurilor 16, de pe Aleea Zorilor și 17, de pe Aleea Parcului și cel din spatele blocurilor 20, 20A și 21, de pe Aleea Crângului și 25, 26, 27, 28 de pe Aleea Parcului, până la gardul Colegiului Pedagogic.
Noi v-am oferit toate datele necesare, nu rămâne decât ca dumneavoastră să dispuneți rezolvarea problemei, ținând cont și de propunerile noastre, dar cât mai urgent, altfel ne considerăm ignorați de actuala conducere a orașului și vom căuta rezolvarea problemei, la următoarele alegeri.



Confirma ca nu vrei alerte prin email pentru sesizarea ta.


1 Raspuns

Cu siguranta vom analiza situatia descrisa si vom incerca sa introducem zona intr-un program din acest an !
Va multumesc !

Confirma ca doresti sa alegi acest raspuns ca fiind "Cel mai bun raspuns" la sesizarea ta.


Doar Primarul poate raspunde acestei sesizari.

Membru existent, Autentificare
Nu esti membru inca? Inregistrare