{1 - 24} GriGri
{25 - 49} VerdeVerde
{50 - 499} AlbastruAlbastru
{500 - 4999} PortocaliuPortocaliu
{5000 - 24999} RosuRosu
{25000+} NegruNegru

Te rog confirma ca doresti sa raportezi asta pentru a fi verificat de un administrator.


Reamenajare Cartier Nicolae Bălcescu

Din câte am luat la cunoștință, dintr-un articol postat pe un site local de presă, în urmă cu o săptămână ați făcut o vizită prin Cartierul Nicolae Bălcescu, în zona Aleilor Parcului și Crângului, constatând starea deplorabilă a acestora și probabil și a celorlalte străzi și alei din zonă. Ați declarat că acestea vor intra imediat în lucru începând de luni, 12.05.2025. Au trecut 24 de ore de atunci și nu se constată nicio mișcare în zonă. Probabil fiind luni s-a mers pe acele principii din trecut, cum ar fi că „lunea nici iarba nu crește” sau „luni nici să mori nu-i bine!”. Nu despre asta este vorba, or fi avut lucrătorii respectivi motivele lor să nu înceapă, sau probabil se vor fi speriat de situația fals creată de pe șantierele autostrăzilor, așa cum s-a vehiculat prin media.
Nu aceasta este problema principală, însă apar câteva întrebări pe care vi le adresăm respectuos, în speranța că vom primi răspunsuri clare și la obiect și anume:
1. în primul rând se vor asfalta numai Aleea Crângului și Aleea Parcului, așa cum se deduce din articol, sau sunt luate în calcul și alte alei, în același stadiu de degradare ca și cele două, cum ar fi Aleea Zorilor, de exemplu?
2. Odată cu asfaltarea Aleii Crângului, nu aveți în vedere și amenajarea unor parcări de reședință, de exemplu în fața blocului 21 cu toate cele 4 scări ale sale, unde există o parcare acoperită cu pietriș care poate fi transformată destul de ușor într-o parcare de reședință asfaltată, cu locuri de parcare delimitate și numerotate corespunzător care să fie atribuite locatarilor din zonă. De asemenea, așa ceva poate fi creat foarte ușor și pe partea cealaltă, la blocul 13 și până la platformele de gunoi, continuând pe aleea care dă în bulevard, acolo unde este posibil?
3. Parcări de reședință pot fi create și pe Aleea Parcului, în fața blocurilor 18, 25 și lateral de blocul 93, precum și pe toată latura acesteia din fața grădiniței nou construite și a căminului de copii, mai ales că după acesta este un spațiu imens, neamenajat, lângă sala de sport cea nouă. Ne gândim că după aceea și parcarea dintre blocurile 28 și 29 poate fi transformată destul de ușor în parcare de reședință, apoi, în spatele blocurilor 27 și 28 de pe Aleea Parcului, precum și a blocului 20 de pe Aleea Crângului, unde deja există o alee ce duce spre o platformă de gunoi, mai pot fi amenajate asemenea câteva locuri fără a afecta foarte mult, poate chiar deloc spațiul verde existent și neamenajat, nu?
4. Dacă tot luați în calcul asfaltarea Aleii Zorilor, în capătul acesteia mai există o parcare ce poate fi de asemenea cu ușurință transformată în parcare de reședință, iar pe lângă aceasta, în spatele blocului 21 de pe Aleea Crângului s-ar putea amenaja o alee care să lege Aleea Zorilor de Aleea Parcului, continuând cu aleea deja existentă care duce la platforma de gunoi, mai sus amintită, din spatele blocurilor 20 și 28. Pe toate aceste alei, deja existente sau propuse spre a fi amenajate se pot institui sensuri unice care ar degreva enorm traficul auto, în special de la orele de vârf din proximitatea căminului, creșei si grădiniței de pe Aleea Parcului, ușurând foarte mult accesul auto în zonă. S-o fi gândit cineva la așa ceva?
5. Așa cum am mai sugerat în repetate rânduri, este vorba de reamenajarea așa-ziselor „spații verzi” din zona acestui cartier, câteva sugestii le-am repetat mai sus, dar revenim și la acel teren, spațiu viran, poate chiar „junglă”, fiecare cum vrea să-i spună, din spatele blocurilor 92 și 17 de pe Aleea Parcului și a blocului 16 de pe Aleea Zorilor, un adevărat maidan, după scoaterea gardurilor vii, ca multe așa-zie spații verzi din zonă. Aici, propunerea noastră este de a se amenaja măcar o alee pietonală, pe mijlocul acestuia, pentru că oricum o cărare bătătorită deja există, dar arată ca „urinatul boului”, scuzați expresia. de asemenea ar trebui montați câțiva stâlpi de iluminat stradal, pentru că odată cu lăsarea întunericului, tranzitarea zonei devine o aventură, pe motiv de lipsă de vizibilitate, noroc cu acele lămpi cu senzor montate la intrările din spate ale blocurilor 16 și 17, deși nu prea au efect de multe ori, dată fiind depărtarea de senzorii acestora…
Considerăm aceste propuneri de bun simț și nu foarte greu de realizat, deși probabil o să invocați lipsa fondurilor necesare pentru așa ceva, ceea ce poate fi adevărat, din unele motive. Suntem conștienți că nu se pot face peste noapte, cât ai bate din palme, dar ne-am bucura dacă s-ar ține cont cât de cât și de cele expuse, drept pentru care vă mulțumim anticipat, măcar pentru intenție. Nu așteptăm neapărat un răspuns, acesta va veni când vom vedea lucrători și utilaje în zonă, numai de n-ar dura prea mult!



Confirma ca nu vrei alerte prin email pentru sesizarea ta.


1 Raspuns

A fost amenajata organizarea de santier, iar echipele URBIS se vor apuca de treaba. Proiectul tehnic prevede reabilitarea tuturor aleilor si parcarilor. Am transmis Directiei Tehnice toate propunerile dumneavoastra spre analiza.
Va multumesc !

Confirma ca doresti sa alegi acest raspuns ca fiind "Cel mai bun raspuns" la sesizarea ta.


Doar Primarul poate raspunde acestei sesizari.

Membru existent, Autentificare
Nu esti membru inca? Inregistrare