Din câte am luat la cunoștință, dintr-un articol postat pe un site local de presă, în urmă cu o săptămână ați făcut o vizită prin Cartierul Nicolae Bălcescu, în zona Aleilor Parcului și Crângului, constatând starea deplorabilă a acestora și probabil și a celorlalte străzi și alei din zonă. Ați declarat că acestea vor intra imediat în lucru începând de luni, 12.05.2025. Au trecut 24 de ore de atunci și nu se constată nicio mișcare în zonă. Probabil fiind luni s-a mers pe acele principii din trecut, cum ar fi că „lunea nici iarba nu crește” sau „luni nici să mori nu-i bine!”. Nu despre asta este vorba, or fi avut lucrătorii respectivi motivele lor să nu înceapă, sau probabil se vor fi speriat de situația fals creată de pe șantierele autostrăzilor, așa cum s-a vehiculat prin media.
Nu aceasta este problema principală, însă apar câteva întrebări pe care vi le adresăm respectuos, în speranța că vom primi răspunsuri clare și la obiect și anume:
1. în primul rând se vor asfalta numai Aleea Crângului și Aleea Parcului, așa cum se deduce din articol, sau sunt luate în calcul și alte alei, în același stadiu de degradare ca și cele două, cum ar fi Aleea Zorilor, de exemplu?
2. Odată cu asfaltarea Aleii Crângului, nu aveți în vedere și amenajarea unor parcări de reședință, de exemplu în fața blocului 21 cu toate cele 4 scări ale sale, unde există o parcare acoperită cu pietriș care poate fi transformată destul de ușor într-o parcare de reședință asfaltată, cu locuri de parcare delimitate și numerotate corespunzător care să fie atribuite locatarilor din zonă. De asemenea, așa ceva poate fi creat foarte ușor și pe partea cealaltă, la blocul 13 și până la platformele de gunoi, continuând pe aleea care dă în bulevard, acolo unde este posibil?
3. Parcări de reședință pot fi create și pe Aleea Parcului, în fața blocurilor 18, 25 și lateral de blocul 93, precum și pe toată latura acesteia din fața grădiniței nou construite și a căminului de copii, mai ales că după acesta este un spațiu imens, neamenajat, lângă sala de sport cea nouă. Ne gândim că după aceea și parcarea dintre blocurile 28 și 29 poate fi transformată destul de ușor în parcare de reședință, apoi, în spatele blocurilor 27 și 28 de pe Aleea Parcului, precum și a blocului 20 de pe Aleea Crângului, unde deja există o alee ce duce spre o platformă de gunoi, mai pot fi amenajate asemenea câteva locuri fără a afecta foarte mult, poate chiar deloc spațiul verde existent și neamenajat, nu?
4. Dacă tot luați în calcul asfaltarea Aleii Zorilor, în capătul acesteia mai există o parcare ce poate fi de asemenea cu ușurință transformată în parcare de reședință, iar pe lângă aceasta, în spatele blocului 21 de pe Aleea Crângului s-ar putea amenaja o alee care să lege Aleea Zorilor de Aleea Parcului, continuând cu aleea deja existentă care duce la platforma de gunoi, mai sus amintită, din spatele blocurilor 20 și 28. Pe toate aceste alei, deja existente sau propuse spre a fi amenajate se pot institui sensuri unice care ar degreva enorm traficul auto, în special de la orele de vârf din proximitatea căminului, creșei si grădiniței de pe Aleea Parcului, ușurând foarte mult accesul auto în zonă. S-o fi gândit cineva la așa ceva?
5. Așa cum am mai sugerat în repetate rânduri, este vorba de reamenajarea așa-ziselor „spații verzi” din zona acestui cartier, câteva sugestii le-am repetat mai sus, dar revenim și la acel teren, spațiu viran, poate chiar „junglă”, fiecare cum vrea să-i spună, din spatele blocurilor 92 și 17 de pe Aleea Parcului și a blocului 16 de pe Aleea Zorilor, un adevărat maidan, după scoaterea gardurilor vii, ca multe așa-zie spații verzi din zonă. Aici, propunerea noastră este de a se amenaja măcar o alee pietonală, pe mijlocul acestuia, pentru că oricum o cărare bătătorită deja există, dar arată ca „urinatul boului”, scuzați expresia. de asemenea ar trebui montați câțiva stâlpi de iluminat stradal, pentru că odată cu lăsarea întunericului, tranzitarea zonei devine o aventură, pe motiv de lipsă de vizibilitate, noroc cu acele lămpi cu senzor montate la intrările din spate ale blocurilor 16 și 17, deși nu prea au efect de multe ori, dată fiind depărtarea de senzorii acestora…
Considerăm aceste propuneri de bun simț și nu foarte greu de realizat, deși probabil o să invocați lipsa fondurilor necesare pentru așa ceva, ceea ce poate fi adevărat, din unele motive. Suntem conștienți că nu se pot face peste noapte, cât ai bate din palme, dar ne-am bucura dacă s-ar ține cont cât de cât și de cele expuse, drept pentru care vă mulțumim anticipat, măcar pentru intenție. Nu așteptăm neapărat un răspuns, acesta va veni când vom vedea lucrători și utilaje în zonă, numai de n-ar dura prea mult!
Acest website folosește cookies pentru a îți oferi cea mai bună experiență de naviggare. Informațiile legate de cookies sunt stocate în browser-ul tău și îndeplinesc funcții precum recunoașterea ta atunci cțnd revii pe site-ul nostru și ajutarea echipei noastre pentru a înțelege ce secțiuni din website îți par cele mai interesante sau utile.
Mulțumesc foarte mult pentru răspuns! Totodată vreau să fac cunoscut faptul că propunerile din conținutul acestei postări vin din partea unui număr considerabil de locuitori din imobilele de locuit de pe aleile menționate, de aceea în solicitare s-a folosit exclusiv persoana întâi, plural.
Geosor
Domnule Geosor in ce calitate vorbiti dvs in locul tuturor locatarilor din blocului 16 de pe Aleea Zorilor? De ce ne impuneti dvs alei si trotuare ? vrem sa fie spatiu verde, si daca s-a format o alee pietonala neasfaltata, care este problema dvs? O mare parte dintre locatarii din acest bloc sunt nemultumiti de proprunerile dvs. Domnul Primar ar trebui sa tina cont de parerea tuturor locatarilor , nu numai a unuia sau a unora ...A tuturor!...NU dorim asfalt la blocul !6 Aleea Zorilor!
Cezara
Stimată doamnă Cezara, constat că dumneavoastră aveți permanent ceva de comentat la toate sesizările și solicitările postate pe acest site. Este doar problema dumneavoastră, nu mă voi lăsa provocat să intru în vreo polemică cu dumneavoastră. Și ca să vă răspund, în acea calitate pe care o avem cu toții, de cetățeni ai acestei urbe direct interesați de problemele acestui cartier, în special și știu că acest aspect poate nu o să fie pe placul unora, numai că eu nu am făcut altceva decât să transmit o parte din doleanțele concitadinilor mei. Locuiți cumva în zonă? Și dacă nu v-ați dat seama, sesizările și propunerile erau de fapt adresate domnului primar, care a oferit un răspuns, așteptăm mai departe să vedem ce va urma. Însă pe dumneavoastră, cu tot respectul, nu v-a băgat nimeni în seamă... Nu aveți altceva mai bun de făcut? Nu-mi rămâne decât să vă urez o zi bună și un week-end plăcut! În rest, să auzim numai de bine! Respectele noastre!
Geosor
Nu vreau sa provoc, dar trebuia ca Asociatiile de Proprietari din zona sa vina cu adrese catre Primarie! Nu faceti dvs sugestii, care, culmea, sunt aprobate imediat de catre Primarie, in numele unor cetateni care locuiesc in acele zone! Spre stiinta, da, locuiesc acolo si nu sunt de acord cu proprunerile sugerate de dvs. NU este nevoie de asfalt,pe aleile mentionate!
Cezara
Aloo, doamna „Gică-Contra”, trageți frâna de mână că o luați la vale rău de tot! Domnia voastră vă opuneți progresului, nu poate să vină cine cu o idee, că gata, nu se poate, nu trebuie, etc... În definitiv, nu v-a întrebat nimeni cât este ceasul, așa că mai ușor cu pianul pe scări... Care este problema dumneavoastră, de vă tot opuneți la tot și la toate? Privind amplasarea garajelor de biciclete, nu sunteți de acord, că e mai bine să stăm cu bicicletele prin casa scării, să ne tot împiedicăm de ele, probabil că sunteți împotriva mersului pe bicicletă, dacă vine cineva și face anumite propuneri, chiar dacă este în asentimentul celorlalți, dumneavoastră săriți de c... în sus (să-mi fie scuzată expresia!) și îi dați cu opoziția în continuare și tot așa. Dacă locuiți în zonă, chiar vă place cum arată terenul acela, cu copaci plantați haotic, ale căror crengi bat în geamurile vecinilor? Vă place cărarea aceea care arată ca urinatul boului ce străbate zona și pe care dacă te aventurezi pe timp de ploaie riști să nu mai ieși din noroi, sau pe timp de noapte riști să-ți rupi gâtul de vreun ciot, cu bezna care este acolo? Vă plac bălăriile, vă place faptul că a devenit raiul deținătorilor de animale de companie care-și aduc patrupedele preferate să-și facă nevoile sub geamul locatarilor din blocurile învecinate? Nu credeți totuși că oamenii au dreptate și o alee pietonală nu foarte mare, cu niște stâlpi de iluminat ar aduce o notă de decență zonei? Nu zice nimeni să tăiem vegetația din zonă, dar o amenajare a terenului este strict necesară, alături de o toaletare a arborilor. Iar undeva acolo lângă intrările în blocuri s-ar găsi loc și pentru câteva garaje de biciclete, extrem de utile, care nu costă nimic. Dar nu, trebuie să fie cineva care, repet, trebuie să se opună permanent progresului!
Rapanui