{1 - 24} GriGri
{25 - 49} VerdeVerde
{50 - 499} AlbastruAlbastru
{500 - 4999} PortocaliuPortocaliu
{5000 - 24999} RosuRosu
{25000+} NegruNegru

Te rog confirma ca doresti sa raportezi asta pentru a fi verificat de un administrator.


RENUNȚAREA LA AMENAJAREA PEISAGISTICĂ ÎN PIAȚA DACIA ȘI ALEEA TRANDAFIRILOR PREVĂZUTĂ ÎN PROIECTUL TEHNIC – O GREȘEALĂ IMPARDONABILĂ..

„Proiectul Tehnic aprobat și finanțat cu fonduri europene va fi respectat întocmai”
Primar Toma Constantin

Bună ziua! Domnule Primar.
Se apropie ziua inagurării Pieței Dacia și Aleea Trandafirilor și buzoienii constată cu stupoare că Primăria Buzău nu respectă Proiectul Tehnic,renunțînd la amenajarea peisagistică prevăzută în Proiect,cea mai valoroasă lucrare menită să dea strălucire Centrului
orașului.
Amenajarea peisagistică trebuia executată conform următoarelor documente din Proiectul Tehnic :
-Planșele color cu amenajarea peisagistică a Pieței Dacia și Aleea Trandafirilor:cele prezentate buzoienilor de către Primărie prin masmedia locală și panourile din șantier timp de 2 ani;
-Planurile de amenajare pentru spații verzi nou create
-Planurile cu vegetația lemnoasă(copaci și arbuști ornamentali)care se vor planta,cu indicarea precisă a numărului,înălțimii și speciei fiecărui copac(arbust).
ln aceste zile firma silvică furnizoarè,în baza contractului,trebuia să fie prezentă în Piață să planteze pomii și arbuștii multicolori conform Proiectului Tehnic și Planșelor color expuse publicului timp de 2 ani.

Domnule Primar!
Ce motiv excepțional,de forță majoră a silit Primăria Buzău să renunțe la mobilarea peisagistică prevăzută în Proiectul Tehnic ?
Un proiect foarte frumos,superprofesionist,neimplementat,cu bani europeni alocați si pierduți aiurea…
Renunțarea la amenajarea peisagistică prevăzută în Proiectului Tehnic s-a făcut cu acordul Proiectantului General și al Agenției de Dezvoltare Regională(ADR)SUD-EST care alocă banii europeni?

Domnule Primar!
Ce face acum Primăria în Piața Dacia și Aleea Trandafirilor ca soluție alternativă este o caricatură de amenajare peisagistică comparativ cu cea din Proiectul Tehnic,care arată improvizație și dilentantism…

Domnule Primar!

Buzoienii merită mai mult…
În primul rînd, respect: cînd Orașul(Primăria) nu respectă Cetățeanul în serviciul căruia este atunci să nu vă mirați că nici Oamenii, la rîndul lor,nu vor respecta Orașul (Primarul)
Cum să sluțiți Centrul orașului avînd la dispoziție un Proiect f.f.frumos,elaborat de urbaniști profesioniști,cu bani europeni,care ar fi dat strălucire Centrului?…
Bine că l-ați individualizat cu „operele de artă”,băncile.
Nu le-ați făcut pentru buzoieni ci pentru decor,să dea bine în poze.Bani aruncați în vînt:inutile,nefuncționale,
incomode,neprietenoase.Altă lipsă de respect la adresa Cetățeanului din partea Orașului reprezentat de Primar

Să adăugăm și problema nerezolvată a dalelor negre rebut de pe Aleea Trandafirilor pentru a completa tabloul general al acestui nefericit proiect european…

CU MULT RESPECT!Domnule Primar



Confirma ca nu vrei alerte prin email pentru sesizarea ta.


1 Raspuns

In legatura cu sesizarea dumneavoastra referitoare la proiectul “Reabilitarea zonei urbane pietonale multifuncționale Piața Daciei și conectarea la zona extinsă de mobilitate urbană”, finantat prin POR 2014-2020 MOBILITATE URBANA, Axa prioritara 4 – Sprijinirea dezvoltarii durabile, Obiectivul specific 1, va comunicam faptul ca acest proiect este un proiect de mobilitate urbana si nu unul de regenerare urbana.
Prezentarea prin simulari virtuale (film, randari) a unui proiect se face pentru a se contura o imagine de ansamblu a unei amenajari complete cu vegetatia dezvoltata, ajunsa la maturitate si reprezinta o proiectie in viitor a viziunii arhitecturale despre dezvoltarea urbana durabila. Aceasta prezentare a fost elaborata in faza conceptuala a proiectului, urmand a fi concretizata in functie de rigorile Ghidului de finantare, in faza de proiectare de catre proiectantii de specialitate.
Materialul dendrologic plantat se va dezvolta in timp, evoluand pe parcursul anilor pentru sustenabilitatea proiectului, si va ajunge la o faza de dezvoltare similara prezentarii conceptuale in timp, in decurs de circa 5 -10 ani, moment in care arborii vor avea coroanele formate, arbustii vor fi la maturitate, iar tabloul cromatic vegetal va fi complet.
Din punct de vedere al respectarii Proiectului Tehnic avizat de organismele finantatoare si de control, proiectul de executie a respectat intocmai listele de cantitati, materialele propuse, specificatiile tehnice descrise in detaliile de executie.
Dalele „rebut” nu sunt rebut !
Este piatra naturala taiata direct in cariera si care are si certificat de conformitate !
Ca si la scandura de brad, exista de la natura diferite „urme” naturale.
Deci, fiti linistit pentru ca proiectul va fi un proiect reusit care va face cinste Buzaului !
HAI BUZAU !

Confirma ca doresti sa alegi acest raspuns ca fiind "Cel mai bun raspuns" la sesizarea ta.


Doar Primarul poate raspunde acestei sesizari.

Membru existent, Autentificare
Nu esti membru inca? Inregistrare